*Nettavisen* Nyheter.

Væpnet raner stakk med bussen

Foto: (Illustrasjon)

Den maskerte og væpnede raneren tok pengene og hoppet på bussen. Etter en tur med Time-Expressen, ventet politiet.

11.01.06 22:58

Politiet fikk melding om ranet klokken 14.25 onsdag ettermiddag. En mann truet betjeningen på Ica Nær i Kongsberg med det som lignet en pistol og stakk av med penger fra kassa.

Ingen personer ble fysisk skadet under ranet.

- Raneren fikk med seg et ukjent pengebeløp, opplyste operasjonsleder Embret Arntsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Pågrepet på bussen
Nøyaktig en time senere pågrep politiet den mistenkte i Drammen der han ankom med Time-Expressen fra Kongsberg. Den mistenkte mannen i 20-årene har adresse Skollenborg og er et kjent ansikt for politiet fra før.

Politiet oppdaget ham tilfeldigvis på en bussholdeplass etter ranet, men han ble ikke umiddelbart koblet til denne hendelsen.

Gjenkjent av politimann
- En politimann som kom i retning fra Drammen så mannen på en bussholdeplass og stoppet og snakket med ham. Da hundespor senere viste at raneren hadde gått i retning bussholdeplassen, valgte politiet å pågripe mannen i Drammen, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen til TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

Penger på hele kroppen
Mannen hadde ikke bare lommene fulle av penger da han ble pågrepet, men hadde sedler gjemt unna over hele kroppen. Senere ble det funnet en softgun stukket vekk i en snøfonn i nærheten av ransstedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.