*Nettavisen* Nyheter.

Vaklende hybelpraksis på Tinget

En stortingsrepresentant må bo fire mil fra Stortinget for å ha rett til gratis bolig i Oslo. Men reglene gjelder tydligvis ikke for alle.

08.01.04 21:48

De fleste stortingsrepresentantene har behov for midlertidig bolig i Oslo. Reglene sier at man skal bo minst 40 kilometer i luftlinje fra Oslo sentrum for å få gratis stortingsleilighet i byen.

Både Kjell Engebretsen fra Drøbak og Rolf Reikvam fra Sørum bor innenfor sirkelen, og de har begge gratis stortingsbolig i Oslo. For det finnes unntak selv om du bor for eksempel i Drammen.

- Ja, men da må bo utenfor Drammen sentrum slik at du har en reisetid som overstiger fire timer per dag. Da kan du få hybel, sier leder av Boligkomiteen, Signe Øye (Ap), til TV 2 Nyhetene.

Det er neppe fire timers reisetid mellom Oslo og Drammen. Likevel bor fem representanter her innenfor 40-kilometersgrensen. Alle har gratis bolig i Oslo i tillegg.

Hagen får hybel

Det er heller ikke noe i veien for at Carl I Hagen, som nå flytter fra sitt hus i Oslo til sitt nye hus på Nøtterøy, får egen stortingshybel. Til tross for at han representerer Oslo på tinget.

- For mitt vedkommende undersøkte jeg selvsagt regelverket for å være sikker på at jeg ikke gjorde noe som helst som var galt, sier Frp-formannen til TV 2 Nyhetene.

Også Lars Rise fra KrF bor i Drammen, er innvalgt fra Oslo, og har gratis stortingsleilighet i hovedstaden.

Til sammen har Stortinget 140 leiligheter til disposisjon sentralt i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.