RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vaksineres mot heroin

Innsatte i norske fengsel skal få operert inn kapsler som tar vekk rusopplevelsen når de blir løslatt.

Innsatte i norske fengsler klarer ofte å bli kvitt misbruket sitt mens de sitter inne. Når de kommer ut har de imidlertid lett for å havne på kjøret igjen.

60 prosent narkomane
Derfor vil norske forskere nå operere inn kapsler som skal fjerne rusopplevelsen på innsatte som løslates. Om lag 60 prosent av innsatte har alvorlige rusproblemer, skriver Aftenposten.

Universitetet i Oslo står bak forskningsprosjektet. Nå rekrutterer de 100 frivillige innsatte med rusproblemer for å prøve ut den nye kuren.

- Bedre resultat
Halvparten av de 100 skal gå på metadon, som er det vanlige hjelpemiddelet for å holde narkomane unna heroinrusen. De resterende femti skal legge seg på operasjonsbordet og få kapsler med naltrekson operert under magehuden. Naltrekson fungerer som en motgift mot heroin.

- Naltrekson gitt som implantat er et bedre legemiddel enn både metadon og Subutex. Det er ikke avhengighetsskapende og gir ikke abstinenser når man slutter. Dessuten unngår man risikoen for sidemisbruk av morfinstoffer, sier Philipp Lobmaier, prosjektets ansvarlige lege.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere