RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valebrokk: - God mann for TV 2

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Den avtroppende TV 2-sjefen er strålende fornøyd med sin arvtaker, Alf Hildrum.

(iBergen.no) : Tidligere i dag ble det klart at konsernsjefen i A-pressen, Alf Hildrum, blir ny toppsjef i TV 2. Både den nye og den avtroppende sjefen møter sine ansatte i Bergen på et allmøte som startet klokken 10.30.

Valebrokk kom smilende til møtet, og uttrykte sin begeistring for valget.

– Et godt valg, og en god mann for TV 2. Hans bakgrunn fra styret gjør at innkjøringsperioden vil gå smertefritt, sier Valebrokk til iBergen.no.

Vil ha sin egen stil
Alf Hildrum legger ikke skjul på at han har stor respekt for jobben Valebrokk har gjort for kanalen, men sier at bedriften nok tydelig vil merke sjefsskiftet.

– Jeg er en helt annen leder enn Kåre. Han har gjort en strålende innsats for TV 2, men han har gjort det på sin måte. Jeg skal gjøre det på min måte, og ikke prøve å etterlikne andre, sier Hildrum til iBergen.no.

– Hva blir det viktigste utfordringene for TV 2 og deg i tiden som kommer?

– Vi har satt i gang veldig mye nytt på kort tid, med blant annet Zebra, Nyhetskanalen, fotballavtalen og ting på TV 2 Interaktiv. Mange oppgaver, hvor løpet er lagt, og jeg har vært med på å legge noe av det som styreleder. Vi skal selvfølgelig utvikle oss. Kanalen er velsignet med mange dyktige folk som har mange gode ideer. Så får vi se hva slags initiativer som kommer frem etter hvert, sier Hildrum.

- Styrevervet nyttig ballast
Den nye toppsjefen har de siste årene vært styreleder i TV 2, noe han tror er en verdifull erfaring og en nyttig kvalifikasjon.

– Jeg har bakgrunn fra styret og redaksjonell bakgrunn, selv om den ligger litt tilbake i tid. Slikt er viktig ballast i en slik jobb, sier Hildrum.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther sier til iBergen.no at han ikke er overrasket over valget av Hildrum, men sier han på vegne av redaksjonen er svært godt fornøyd med den nye sjefen.

Glad for kjent sjef
- Hildrum er jo en redaksjonell mann, og vi håper og tror at det redaksjonelle i TV 2 vil stå like godt som før under ham, og at nyhet og aktualitet fortsatt vil være grunnpilaren i TV 2-systemet, sier Årsæther.

- Hvor viktig er det for TV 2 å få en sjef som kjenner bedriften godt?

- Det er veldig viktig. TV 2 har gått gjennom en fase med store omveltninger og omorganisering, blant annet ved etableringen av flere nye kanaler. Å få en sjef som hadde måttet sette seg inn i alt dette på nytt, ville ha satt oss et godt stykke tilbake, sier nyhetsredaktøren.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere