*Nettavisen* Nyheter.

Valen får stjerneadvokat i trusselsak mot politiet

LØSLATT: Kristian Valen tilbragte i overkant av ett døgn på glattcelle, etter å ha fremsatt det politiet mener er trusler. Han har nå fått oppnevnt toppadvokaten John Christian Elden som sin forsvarer. Foto: Farid Ighoubah

- Det er ingen trussel i Norge å be om om noens navn eller adresse, sier John Christian Elden.

10.02.16 08:40

Toppadvokaten er nå formelt blitt oppnevnt som komiker og TV-profil Kristian Valens forsvarer.

Elden har vært forsvarer i en rekke av Norges største kriminalsaker, og er ansett som en av landets aller fremste forsvarsadvokater. Han har også representert en rekke store norske profiler.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stjerneadvokat John Christian Elden er oppnevnt som forsvarer for Kristian Valen i trusselsaken (arkivfoto). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Elden: - Lov å be om navn og adresse

Det var forrige fredag at Nettavisen meldte at TV-stjernen og komikeren ble pågrepet og kastet på glattcelle, etter at han, ifølge politiet, fremsatte trusler mot dem i en Facebook-post.

Der utlovet Valen en dusør på 10.000 kroner til dem som hadde informasjon om navn og adressen til tre politibetjenter.

Valen er nå siktet for trusler mot offentlig tjenestemann, og saken er under etterforskning.

- Slik saken er presentert av politiet selv, er det umulig å se at den kan rammes av straffellovens § 155, om trusler mot offentlig tjenestemann. Det er så langt ingen trussel i Norge å be om noens navn eller adresse, sier John Christian Elden til Nettavisen.

- Testosteronkamp fra politiet

Tidligere samme morgen hadde Valen ringt etter hjelp fra AMK, etter at hans samboer hadde kuttet seg på en kniv. På vei til Valens bolig ba de om bistand fra politiet, og to patruljer skal ha kommet til stedet med fem politibetjenter. Etter hvert kom også operativ uteleder.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON Foto: Skjermdump Facebook

- Det virker mer som en testosteronkamp fra politiets side når de kaster valen på glattcelle i over ett døgn fordi de føler seg fornærmet, sier Elden og tordner videre:

- Dette kommer i tillegg til klager jeg allerede har liggende inne hos politimester Hans Sverre Sjøvold ved Oslo politidistrikt over adferd som tjenestemenn tidligere har vist mot Valen og hans samboer. Det er vanskelig ikke å tro at det er en sammenheng her ved at noen vil hevne eller markere seg.

Elden understreker at den siste episoden også kommer til å bli klaget inn til Oslo-politiet.

Ikke uventet er politiet uenig med Elden.

Valen ble løslatt lørdag ettermiddag, her kan du se videointervjuet han ga til pressen da han forlot arresten på Grønland i Oslo.

Etter løslatelsen la Valen ut et nytt Facebook-innlegg hvor han fortalte om sin opplevelse på glattcelle, deriblant at han ikke hadde toalettpapir.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=bLdPjXRtGs1qVzRkhqLf7fkJqusqwKFbb5VME_55LLy0AgHBu72uWIexwoMYXEbSOBrGnrfbu98nL-DeXz19jIGfbGTR7IAF&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Politibetjenter føler seg truet

Komikeren syntes ikke det var morsomt med nytt politibesøk fredag morgen, etter å ha ringt AMK, og tok bilder og video av tre av betjentene som var i leiligheten.

Noen timer senere la han ut Facebook-posten, med bilder av politibetjentene, hvor han utlovet en dusør på 10.000 kroner for informasjon om dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristian Valen la ut bilder av politibetjentene i Facebook-posten (Nettavisen har valgt å sladde ansiktene deres). Foto: Skjermdump Facebook

Nettavisen kjenner til at trioen i politiet skal ha bemerket at de føler seg truet i rapporten de leverte etter at å ha vært hos Valen første gangen, fredag morgen.

- Eventuell frykt for fremtidige oppdrag er etter domspraksis ikke en trussel som rammes av bestemmelsen. Hvordan våre tøffeste politifolk kan bli redde for det, er på den annen side en gåte.

Strafferettseksperten Elden stiller seg undrende til at han ikke ble kontaktet for å bistå Valen, og kommer med følgende stikk til politiet:

- Jeg synes for øvrig at det var rart at politiet ikke kunne hjelpe Valen med telefonnummeret mitt i helgen da han hadde glemt det, men noterer meg at det ikke var mulig.

Til denne påstanden forteller politistasjonssjef Soldal at Valen selv valgte en annen advokat.

- Det er et fritt valg av forsvarer, og det er ikke noe politiet legger seg opp i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.