RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd beklager forhåndsdømming

Sist oppdatert:
- Jeg har blitt beskyldt for forhåndsdømming i Medhaugsaken. Overfor Jan Birger Medhaug og øvrige som har oppfattet meg slik, vil jeg beklage det, sier Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg har blitt beskyldt for forhåndsdømming i Medhaugsaken. Overfor Jan Birger Medhaug og øvrige som har oppfattet meg slik, vil jeg beklage det, sier Valgerd Svarstad Haugland.

Fredag ettermiddag fant Krf-lederen tiden inne for å komme med en slags beklagelse overfor Jan Birger Medhaug, dog indirekte i form av en pressemelding.

Hun skriver at hun har beklaget dette tidligere, men Medhaug selv mener ikke å ha mottatt noen slik beklagelse.

- Ikke media har noe med

På direkte spørsmål fra TV 2 Nettavisen om hun vil gjenta beklagelsen direkte ansikt til ansikt med Medhaug, sier en avvisende Svarstad Haugland:

- Det kommenterer jeg ikke. Det har ikke pressen noe med.

”Det er et viktig prinsipp at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Jeg har ikke på noe tidspunkt i behandlingen av Medhaugsaken ønsket å uttale meg om eller ta stilling til skyldspørsmålet i saken,” skriver partilederen i pressemeldingen.

- Å betrakte som renvasket

Statsadvokaten i Rogaland henla onsdag 27. august voldtektsanmeldelsen mot Jan Birger Medhaug, med begrunnelsen "henleggelse som intet straffbart forhold".

”Jeg uttalte samme dag at Medhaug dermed er å betrakte som renvasket. Det er nå opp til Rogaland Kristelig Folkeparti å vurdere hva som videre skal skje med Medhaugs posisjon i fylkespartiet,” skriver Svarstad Haugland.

Eget etikkutvalg

KrFs landsstyre skal i november ta sine omdiskuterte retningslinjer opp til ny vurdering. I forkant av voteringen skal et eget utvalg ”bestående av representanter som har erfaring fra saker som omhandler overgrep, juridisk kompetanse og personer fra partiet” forberede behandlingen av de prinsipielle sidene ved regelverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere