RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge

Valgerd får Kina-besøk

Sist oppdatert:
Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland får besøk av den kinesiske kulturministeren Sun Jiazheng søndag, og gleder seg til å vise fram norske kulturskatter.

- Det er første gang den kinesiske kulturminsteren besøker Norge. Jeg gleder meg til å introdusere ham for noen av våre kulturskatter, sier Svarstad Haugland i en pressemelding.

Hun møtte nylig møtte kulturminister Sun Jiazheng under sitt offisielle besøk i Kina, og ser fram til å se ham igjen.

Vil samarbeide
Den kinesiske kulturministeren kommer til Norge på søndag, og blir til onsdag. Mandag morgen møtes de to kulturministrene til samtaler i Kultur- og kirkedepartementet.

- Vi vil nok også komme inn på noen mulige samarbeidsprosjekter på kulturfeltet mellom Kina og Norge, sier Svarstad Haugland.

Det er lagt opp til et tett program under kulturminister Sun Jiazhengs besøk i Norge.

I samtalen med Svarstad Haugland i Beijing signaliserte han stor interesse for Ibsen. «Et dukkehjem» ble introdusert i Kina på et tidspunkt da Folkerepublikken var i stor endring, og mange av Ibsens temaer har satt spor etter seg i Kina.

Besøker Ibsenmuseet
Første post på programmet etter samtalen mandag, er derfor lagt til Ibsenmuseet.

Sun Jiazheng vil også besøke Nasjonalgalleriet, Vikingskipshuset, Bærum kulturhus og Henie Onstad Kunstsenter. Også Vigelandsparken, Norsk Folkemuseum og Holmenkollen får besøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere