Valgerd forskrekket

- Jeg er forskrekket over ordbruken til enkelte av dem som har kommet med innspill til Evalueringsutvalget, sier Valgerd Svarstad Haugland.

14.01.04 10:27

Til partiavisen Folkets Framtid sier Svarstad Haugland at innspillene er «knusende». Fredag avgjør Svarstad Haugland om hun vil fortsette som KrF-leder.

Før avgjørelsen faller, har hun hatt muligheten til å se innspillene til Evalueringsutvalget. Den inneholder 1000 klager og forslag til forbedringer.

- Knusende
Til partiavisen Folkets Framtid sier Svarstad Haugland at hun er overrasket over det hun har lest.

- Jeg er forskrekket over ordbruken til enkelte av dem som har kommet med innspill til Evalueringsutvalget. Jeg spør meg selv om hva lederskap er. Er det å gi roret til andre, eller å fullføre. Samtidig er det viktig for meg å ha tillit i partiorganisasjonen. Jeg har mange gode venner og medarbeidere rundt meg som betyr mye. I en slik prosess merker en til fulle hva som varmer. Jeg har mye støtte, men innspillene til Evalueringsutvalget er ganske knusende, sier hun til partiavisen.

- Glad i partiet
Men heller ikke overfor partiavisen vil hun røpe hva hun bestemmer seg for fredag.

- Jeg er glad i partiet, og ønsker det det beste. Nå vil vi prøve å ta de grep som er nødvendig for at Kristelig Folkeparti igjen kan komme på offensiven, sier Valgerd Svarstad Haugland til Folkets Framtid.

Medhaug i forliksrådet
Samme dag som Svarstad Haugland skal fortelle om hun vil fortsette som KrF-leder, møter Jan Birger Medhaug i forliksrådet.

Partilederens håndtering av Medhaug-saken er også omtalt i den vel 25 siders lange rapporten fra evalueringsutvalget som landsstyret i partiet skal behandle fredag ettermiddag, bekrefter utvalgets leder Olav Hodne i Vest-Agder overfor TV 2 Nettavisen.

Toppledelsen i partiet satte ned utvalget kort tid etter at partiet gjorde et historisk dårlig valg i september. Utvalgets mandat har vært å finne ut hvorfor valget gikk så katastrofalt galt, og hva regjeringspartiet kan gjøre framover for å vinne velgerne tilbake.

Hodne vil ikke si hva den såkalte havarikommisjonen har konkludert med når det gjelder Medhaug-saken, men han medgir at det virker som om det er skjebnens ironi at saken kommer opp samme dag som Svarstad Haugland skal meddele partiet om hun trekker seg eller ikke.

- Jeg har ikke sett maken. At Medhaug-saken skal opp akkurat denne dagen, er underlig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fredag klokken 13.00 vil Valgerd Svarstad Haugland holder tale under landsstyremøtet i Kristelig Folkeparti. TV 2 Nettavisen følger møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.