RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd med skattefrie kirkegaver

Sist oppdatert:
Regjeringen foreslår at gaver til statskirken skal være skattefrie, men kollekten søndag formiddag får du fortsatt ikke trekke fra på selvangivelsen.

Vårt Land kom onsdag med den første konkrete lekkasjen fra neste års statsbudsjett; regjeringen vil utvide skattefriheten for gaver til frivillige organisasjoner til å omfatte også gaver gitt til Den norske kirke, melder NTB.

-Dette er en gammel KrF-sak som vi har kjempet for i mange år. Nå får kirken de samme rettigheter som organisasjonene, sier kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland til avisen.

Forutsetningen er imidlertid at de glade givere kan legge ved kvittering, enten den kommer fra prest eller klokker. Det du gir i kollekt søndag formiddag kommer imidlertid ikke med.

Hvis man allerede har gitt 6.000 kroner til frivillige organisasjoner, blir det heller ikke gitt anledning til å trekke fra gaver til kirken.

- I løpet av inneværende stortingsperiode satser vi imidlertid på å øke beløpsgrensen til totalt 12.000 kroner, sier Svarstad Haugland.

Ordningen må vedtas av Stortinget sammen med statsbudsjettet i høst, men kirkeministeren sier hun regner med at det skal gå bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere