*Nettavisen* Nyheter.

Valgerd refser Se og Hør

Foto: Jørgen Berge

Krf-leder Valgerd Svarstad Haugland kjører over Se og Hørs dekning av hennes biltur til Sverige. - Dette er grafsing i mitt privatliv, skriver hun i sin egen spalte i Se og Hør, men bladet skyter tilbake.

21.10.03 16:21

Krf-toppen er blant politikerne som har blitt invitert til å skrive i avisen, og hun har i siste utgave fått tildelt egen spalte. Den bruker hun til å kritisere ukebladet for dekningen av hennes handletur til Sverige.

Under vignettet ”Politikk og samfunn” i fredagens utgave av bladet fortalte Se og Hør over tre sider om hva Svarstad Haugland kjøpte, og skrev at partilederen reiste til Sverige bare for å kjøpe varer.

- Det har jeg aldri sagt
- Dette har ingenting med politikk å gjøre. Det er ganske enkelt grafsing i mitt privatliv, skriver hun. Kulturministeren benytter sjansen til å rette opp noe hun mener seg feilsitert på i en rekke norske medier:

- Jeg har aldri sagt at jeg er flau over nordmenn som reiser til Sverige for å handle. Jeg fikk forresten kaktus av Se og Hør for den påstanden som jeg aldri hadde uttalt.

Haugland hevder at hadde sagt at hun er flau over nordmenn som drar til Strömstad og drikker seg fulle og råner rundt i de svenske gatene.

- Overvåking
- Det som sitter igjen i tankene mine etter Se og Hør sin reportasje er en ekkel følelse av å bli overvåket. Hvordan visste Se og Hør at jeg var i Sverige? Hvor lenge overvåket de meg? Hvem hadde fortalt dem at jeg var der? Hvorfor gjør de det? Hvorfor spionerer de på meg alltid? spør hun.

Haugland sier at hun også har blitt ”intervjuet” uten å ha blitt snakket med.

- Les gjerne Se og Hør, men tro ikke på det du leser. Det er stor sjanse for at det er oppspinn! skriver kulturministeren.

- Skivebom
- Dette handler ikke om privatlivets fred. Vi avslører at en av landets mest fremtredende statsråder rett og slett reiser til Sverige for å handle billig. Dermed signaliserer Svarstad Haugland at også hun som medlem av regjeringen må ha gitt opp det norske kostnadsnivået, sier sjefredaktør Odd Johan Nelvik til TV 2 Nettavisen.

- Det forbauser oss at statsråden ikke har skjønt poenget. Med andre ord handler dette i bunn og grunn om " liv og lære". En statsråd som tjener over 800.000 kroner i året er blitt " matflyktning" til Sverige. Valgerd Svarstad Haugland fikk rik anledning til å kommentere artikkelen i Se og Hør Weekend før den kom på trykk - men lot være. Da har hun satt seg selv på sidelinjen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.