RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd tier om anmeldelsen

Sist oppdatert:
Valgerd Svarstad Haugland tyr til taushet etter nyheten om at hun er politianmeldt av KrF-kollega Jan Birger Medhaug.

Medhaug har ifølge NRK levert anmeldelse på den avgående partilederen , samt generalsekretær i partiet og fylkesleder i Rogaland KrF, Kari Austerheim Silde, i tillegg til kvinnen som anmeldte ham for voldtekt i våres.

Han mener alle fire har kommet med usannheter offentlig i forbindelse med at han ble anmeldt for voldtekt.

- Jeg har ikke sett anmeldelsen og er ikke sikker på om jeg vil kommentere den. Uansett vil jeg først vite mer om innholdet i den, sier Valgerd Svarstad Haugland til TV 2 Nettavisen.

Fra andakt
Ministeren kom fredag morgen fra regjeringens og departementenes årlige juleandakt i plenumssalen i regjeringskvartalet, der hun hadde lyttet til biskop Gunnar Stålsett.

Heller ikke KrFs generalsekretær Inger Helene Venås, som også er omfattet av anmeldelsen, er særlig taletrengt.

- Vi tar til orientering at Jan Birger Medhaug har gått til politianmeldelse. Vi har ønsket å samarbeide med ham, og gjennom dialog har vi forsøkt å finne fram til løsninger som gjør at vi kan sette punktum for saken. Vi er lei oss for at dette arbeidet så langt ikke har ført fram til enighet, skriver Venås i en pressemelding fredag.

Ingen ærekrenkelse
Det er politiet i Oslo og Stavanger som nå må avgjøre om saken skal etterforskes videre. Her blir det avgjørende spørsmålet om saken av allmenne hensyn er så viktig at den bør føres videre.

Advokat John Christian Elden, som representerer kvinnen som anmeldte Medhaug for voldtekt, sier at de tar Medhaugs anmeldelse «med knusende ro».

- Det er åpenbart at det ikke er snakk om noen ærekrenkelse i denne saken. Hun har fortalt sannheten om det som har skjedd, sier advokat Elden til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere