RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd vakler i Akershus

Sist oppdatert:
Flere lokallag i Akershus har ikke nominert Valgerd Svarstad Haugland i det hele tatt. Innen måneden er omme kan KrF-toppen ha falt. Si din mening om KrF-striden.

Lokallagene i Akershus liker svært dårlig at KrF sentralt forsøker å få Dagfinn Høybråten nominert i andre fylker for på den måten å beholde Valgerd Svarstad Haugland på Stortinget.

Hittil har bare 4 av 22 lokallag i Akershus hatt sine nominasjonsmøter, men fortsetter trenden, er det et knallhardt signal til Valgerd Svarstad Haugland.

Strøk Svarstad Haugland
Bare to av de fire lokallagene har Svarstad Haugland på lista i det hele tatt. Skedsmo og Nittedal KrF har nominert Dagfinn Høybråten på første plass og Valgerd Svarstad Haugland på andre plass. Men verken Rælingen eller Lørenskog har Svarstad Haugland med på lista.

KrF-ledelsen og Valgerd Svarstad Haugland selv er tause om det som nå skjer i partiet.

- Vi er midt inne i en prosess, og jeg har ingen kommentar utover det. Vi har vært tydelige hele veien. Partilederen skal på Stortinget, og han ønsker å bli nominert på tinget fra et fylke der det ikke er noen som søker renominasjon, sier partisekretær Helene Venås til TV 2 Nettavisen.

Diskuter KrF og Valgerd Svarstad Haugland her!

Alternativer
Det betyr at partilederen ikke ønsker å bli nominert i Akershus der både Svarstad Haugland og Einar Holstad har søkt renominasjon.

Østfold var et alternativ, men der er Høybråtens egen politiske rådgiver, Line Henriette Holm Hjemdal, nominert.

Partiledelsen jobber nå med å få Høybråten nominert i Rogaland etter at Einar Steensnæs trakk seg.

Samtidig har lokallagslederen i Asker KrF, Odvar Omland, foreslått at Høybråten kan nomineres også i Oslo, skriver Drammens Tidende.

Uro på grasrota
KrF-ledelsens arbeid for å påvirke nominasjonsprosessen fører til irritasjon lokalt.

- Lokallagene må få gjøre sine egne valg. Det er helt grunnleggende i et lokaldemokrati, sier Stortingsrepresentant og lokallagsleder Einar Holstad i Enebakk KrF til TV 2 Nettavisen.

Lokallagsleder Tor Wennemo i Aurskog og Høland sier at det er Akershus sitt ansvar å sikre KrF-lederen en plass på Stortinget. Så lenge Akershus KrF bare har en plass på Stortinget, mener han at alt ville bli lettere hvis Svarstad Haugland hadde trukket seg.

– Det hadde forenklet saken. Men det er ikke tilfelle. Da blir det opptil nominasjonsmøtet å ta stilling. Vår oppfatning er at partilederen må få en sikker plass, sier han til Akershus og Romerikes blad.

- Frustrerende
Wennemos kollega, Einar Holstad, mener det ennå er for tidlig å snakke om en ryddeaksjon i partiet, men innrømmer at situasjonen er noe frustrerende.

- Hvis Wennemo opplever situasjonen frustrerende så er han ikke alene om det, sier Holstad, til TV 2 Nettavisen.

Diskuter KrF og Valgerd Svarstad Haugland her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere