RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgmålingene spriker

Sist oppdatert:
Hvem vinner valget? De siste målingene oppunder valgdagen gir ingen entydige indikasjoner på utfallet. Sjekk hvordan du kan avgjøre her.

Samlet sett spriker målingene oppunder valgdagen. Mens målingen Infact har utført for VG antyder at Norge vil få et nytt, men lite, borgerlig flertall, viser en måling MMI har gjort for NRK og Dagbladet et knapt rød-grønt flertall. Det samme gjelder målingen Opinion har foretatt for Aftenposten.

Ifølge MMI er 300.000 velgere fremdeles usikre på hvem de skal stemme på.

Hvor(dan) kan du påvirke?
For første gang på TV 2-nyhetens galluper denne valgkampen ligger Kristelig Folkeparti an til å kapre to mandater i Møre og Romsdal.

Når Kjell Magne går ut av Stortinget har det lenge sett ut til at May Helen Molvær Grimstad blir KrFs eneste representant fra dette fylket. Men på den siste TV 2-målingen sniker Modulf Aukan seg inn på det siste direktemandatet.

SV kan ta fra KrF
Imidlertid mangler SVs Bjørn Jacobsen bare drøyt 100 stemmer på å ta KrFs andre distriktsmandat i Møre og Romsdal.

Også i Vest-Agder mangler SV bare vel 600 stemmer på å ta et distriktsmandat fra KrF. Men dette er første gang KrF er inne med to mandater i dette fylket denne valgkampen. Det betyr at KrFs nestleder Dagrun Eriksen er inne, i tillegg til Jon Lilletun.

I Nord-Trøndelag er SV omlag 750 stemmer unna å ta Fremskrittspartiets mandat. I Nordland mangler KrF drøyt 1000 stemmer på å kapre Fremskrittspartiets andremandat.

Høyre mangler i overkant av 800 stemmer på å ta distriktsmandater både i Telemark og Aust-Agder. I Telemark kan de knipe sistemandatet fra SV. I Aust-Agder kjemper de mot regjeringskollega KrF om det siste distriktsmandatet.

I Sør-Trøndelag trenger Fremskrittpsratiet bare omlag 200 nye velgere før de tar mandatet fra Senterpartiets Ola Borten Moe.

Sjekk ditt fylke - hvordan kan du avgjøre?

Er du blant de usikre? Ta TV 2 Nettavisens store partitest her.

Mer om TV 2s siste partibarometer finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere