RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla-bøddelen felte Reiten

Sist oppdatert:
På kort tid har advokat Jan Fougners undersøkelser felt Norges mektigste kvinne og landets mektigste næringslivsleder.

Torsdag kveld ble det klart at Eivind Reiten trekker seg som styreleder i StatoilHydro. Avgangen kommer etter et massivt press, på grunn av den mye omtalte Libya-saken.

Les om saken her:Trekker seg som styreleder i StatoilHydro

NA24 - din næringslivsavis

Saken viser hvor fort det går fra toppen til bunn i norsk politikk og næringsliv.

Valla-dødaren
Den som nå har ført til at Reiten må trekke seg er ikke noen hvem som helst. Det er ikke mer enn noen måneder siden at hans undersøkelser førte til at Norges mektigste kvinne måtte trekke seg fra sin jobb.

Konsernesjef Eivind Reiten ba nemlig tirsdag advokat Jan Fougner ved Advokatfirmaet Wiersholm om å lede en undersøkelse av selskapets tidligere Libya-portefølje. Denne overtok Hydro fra Saga Petroleum i 1999 og som ble overført til StatoilHydro ved fusjonen 1. oktober 2007. Det amerikanske advokatfirmaet Shearman & Sterling LLP bistår i undersøkelsene.

Fougner ledet som kjent undersøkelsene som førte til at Gerd Liv Valla måtte gå av som leder for LO. Hun er trolig en av de mektigste lederne denne organisasjonen har hatt.

Meget anerkjent
Til tross for at Jan Fougner har fått mye kritikk i etterkant av Valla-saken, og forsøkt svertet av hennes egen advokat, er Fougner en meget anerkjent aktør i det norske juridiske miljøet.

Han arbeider hovedsakelig med prosedyre knyttet til forretningsjuridiske tvister. I tillegg arbeider han også med arbeidsrett, kontraktsrett, petroleumsrett, forvaltningsrett, miljørett og erstatningsrett.

Han har en Ph.D i år fra Handelshøiskolen, Universitetet i Aarhus. Han fikk møterett for Høyesterett i 1993, og hans cand. jur., fra universitetet i Oslo i 1988.

192599

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere