*Nettavisen* Nyheter.

Valla benekter ministerkrav

LO-leder Gerd Liv Valla avviser at hun skal ha krevd statsrådposter, slik NRK Brennpunkt hevdet tirsdag.

24.08.05 09:11

- Vi reagerer sterkt på at Brennpunkt, basert på anonyme kilder, påstår at Gerd-Liv Valla internt i LO har sagt at LO er lovet en statsrådpost i en eventuell ny regjering, heter det i en pressemelding.

Påstanden om at LO skal ha presset på for sentralstyreplasser i Arbeiderpartiet, medfører heller ikke riktighet. Det har aldri vært utøvd noe press fra LOs side.

- Vi har gjort NRK oppmerksom på at slike diskusjoner aldri har funnet sted i LO, heter det videre..

Dagen etter at Fremskrittspartiets Carl I. Hagen og Høyres Jan Tore Sanner kritiserte samrøre mellom LO og det rødgrønne regjeringsalternativet, slår LO-leder Gerd Liv Valla tilbake med å fraråde sine medlemmer å stemme Frp eller Høyre.

Valla sier hun reagerer på at Høyre og Frp ikke vil legge fram sine svar om partiprogrammet i likhet med de andre partiene som en service for LOs medlemmer.

- Venstre og KrF har svart, men Høyre og Frp nekter. Det er en arrogant holdning til en meget demokratisk prosess i LO, sier Valla til VG.

NRK Brennpunkt hadde tirsdag et innslag om LO og de rødgrønne partiene der de viste opptak fra en fortrolig samtale mellom Fagforbundets leder Jan Davidsen og Sp-leder Åslaug Haga. Her diskuterte de blant annet hvordan de kan unngå at LO får kritikk for samrøre med Ap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.