Gå til sidens hovedinnhold

Valla deltok i forhandlingene

Mens stortingspartiene forhandlet om pensjonsforliket i 2005, deltok Gerd Liv Valla aktivt fra sidelinjen. Se video.

Etter knallharde forhandlinger, stilte til slutt Senterpartiet og Arbeiderpartiet seg bak sentrumsregjeringens pensjonsreform i mai 2005.

- Det nye pensjonssystemet er mer rettferdig enn dagens system, og det har en langt bedre kvinneprofil og lavlønnsprofil. Med den nye folketrygden har vi sikret trygghet for pensjonene i framtida, sa Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg den gang.

I dokumentar-serien «Statsministeren», som sendes på TV 2 søndagskvelder, kunne man i går for første gang få innblikk i forhandlingene på bakrommet.

De unike bildene avslører hvordan LO-leder Gerd Liv Valla blir involvert i prosessen gjennom Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg.

Den daværende opposisjonspolitikeren har gjentatte ganger kontakt med den daværende LO-lederen Gerd Liv Valla hvor forhandlingene ble diskutert.

Se søndagens episode på TV 2 Sumo

«Statsministeren» har fått rosende omtaler i en rekke medier. Bergens Tidende gav serien terningkast seks:

«Det er en solid gjennomarbeidet film, preget av filmskaperens evne til å gjøre spennende det temaet som tas opp. Uansett hvor man måtte stå partipolitsk er dette en film både til å bli litt klokere av, og til å nyte».

Hva mener du om LOs rolle i forhandlinger mellom Stortingspartiene? Si din mening under.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker