Valla: Forby kjøp av sex

Foto: Jens Ove Kristiansen / TV 2 Nettavisen

LO-leder Gerd-Liv Valla vil kriminalisere horekundene.

01.05.06 15:31

- Vi må få en lov som forbyr kjøp av seksuelle tjenester, sa Valla i sin 1.mai-tale på Youngstorget i Oslo.

Kriminaliser
- Det vil på godt norsk si at vi kriminaliserer horekundene, slik de har gjort det i Sverige – og det med gode erfaringer, sa Valla.

valla kom med kravet da hun tok opp problemet med trafficking, eller menneskehandel.

- Hvert år blir rundt 2,5 millioner nye kvinner og barn ofre. De utnyttes som sex-slaver av kriminelle bakmenn. Som handelsvarer. Vi ser det også her i vår egen hovedgate, på Karl Johan. Dere, vi kan ikke lenger sitte og se på at dette brer om seg og får fotfeste! Vi må bekjempe denne motbydelige virksomheten, sa Valla, og mener altså at kriminalisering av sex-kjøp er en av veiene å gå.

Møt Hamas!
Stikk i strid med norsk utenrikspolitikk mener LO-leder Gerd-Liv Valla at Jonas Gahr Støre og regjeringen må snakke med Hamas når de kommer til Norge.

Hun understreket at Hamas er en lovlig valgt regjering, og at Norge derfor bør møte dem på samme nivå. Så langt har regjeringen sagt klart nei til å møte representanter fra Hamas.

Må bidra
Valla er også klar på at Norge må bidra med penger til regjeringen.

- Det må ikke herske noen tvil, Norge må gi støtte til Palestina, uansett hva andre land velger å gjøre, sa Gerd-Liv Valla til kraftig applaus.

Gir 300.000
- For meg er naturlig at støtten betales til den regjeringen folket selv har valgt. Vi må kreve av vår dyktige utenriksminister at han fører en dialog direkte med Halmas, sa LO-lederen

Hun offentliggjorde også at LO har bevilget 300.000 kroner til sin palestinske søsterorganiasjon.

Se bildene fra 1. mai-markeringen i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag