Valla jubler over gasskraftverk

LO-leder Gerd-Liv Valla jubler over planene for et kombinert gass- og biovarmekraftverk på Skogn.

Onsdag la Industrikraft Midt-Norge (IMN) fram planene om å bruke biobrensel i kombinasjon med gass til det planlagte gasskraftverket på Skogn.

- Spaden bør i jorda raskest mulig, sier LO-leder Gerd-Liv Valla i en pressemelding.

Hun oppfordrer regjeringen om å følge opp initiativet fra Industrikraft Midt-Norge slik at kraftvarmeverket på Skogn blir bygget. Konsesjonen ble gitt under Arbeiderpartiets regjering i november 2000. Kraftverket kommer til å slippe ut opp mot to millioner tonn CO2 i året.

- Viktig miljøprosjekt
- Kraftvarmeverket på Skogn vil være et avgjørende viktig bidrag for å skaffe sårt tiltrengt energi til området. Samtidig vil det bidra positivt til industriutvikling i regionen. Og kombinasjonen av bio og naturgass gjør det til et framtidsrettet og viktig miljøprosjekt, sier LO-leder Gerd-Liv Valla.

Ber om 1,5 milliarder
IMN ber om minst 1,5 milliarder kroner i offentlig støtte for å bygge gasskraftverket. Gasskraftverket vil koste 2,4 milliarder kroner, og i planene ligger også et gassrør fra Tjeldbergodden inn Trondheimsfjorden som vil koste minst 1,2 milliarder.

- Dersom vi ikke får til et partnerskap med staten, lar prosjektet seg ikke realisere. Samlet må støtten fra det offentlige utgjøre mellom 1,5 og 1,8 milliarder kroner, sa Johan Chr. Hovland, daglig leder i Industrikraft Midt-Norge da han la fram planene på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

- Kan redde Midt-Norge
Hovland mener at gasskraftverket vil være det raskeste og mest realistiske første svar for å møte den ventede kraftkrisen i Midt-Norge.

- En rask realisering av Skogn er nødvendig som del av en helhetlig løsning, som også vil kunne være tilpasset senere utbygging av Tjeldbergodden, med CO2-håndtering og alternative energibærere som biokraft og vind. Dette forutsetter et nært samarbeid med statlige myndigheter, sa Hovland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag