*Nettavisen* Nyheter.

Valla sykmeldt i tre uker

Yssen-saken får noe av skylden for at Gerd-Liv Valla nå er sykemeldt.

14.02.07 22:06

Den pågående Yssen-saken har vært en stor belastning for LO-leder Gerd-Liv Valla, og etter flere ukers mediestorm, er Valla nå sykmeldt for tre uker, melder TV 2 Nyhetene.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

Martin Steen, informasjonsrådgiver i LO, sier Valla er sykemeldt som følge av en forsterking av sine ryggplager. Overfor Nettavisen bekrefter han også at belastningen med Ingunn Yssen-saken må kunne sies å ha forsterket ryggplagene til LO-lederen.

- Forverring
Onsdag var LO-lederen til legeundersøkelse, og etter det TV 2 Nyhetene kjenner til, vurderte Valla å sykmelde seg.

Etter en konsultasjon på Aker Sykehus valgte LO-lederen å sykmelde seg.

- Valla fått en kraftig forverring av de muskel- og skjelettplager som oppstod etter ryggbruddet i skiløypa i januar 2006. Forverringen ses i sammenheng med den belastningen Valla har vært utsatt for de siste ukene. Sykmeldingen antas å vare fram til 18. mars 2007. Valla vil, så langt det er helsemessig mulig, medvirke i Fougner-utvalgets arbeid, går det fram av en redegjørelse fra LO på organisasjonens nettsider.

«Valla er bedt om å ta det med ro og konsentrere seg om rehabilitering», står det i redegjørelsen.

Valla har ikke møtt på jobben på mange dager, og har allerede avlyst en rekke møter, arrangementer og tjenestereiser.

Flåthen overtar
- Det er beklagelig at Valla er sykemeldt. Men LO er en sterk organisasjon med mange dyktige mennesker. Det viktigste framover er lønnsoppgjøret for våre medlemmer, sier Steen til Nettavisen.

Det er 1. nestleder Roar Flåthen som vil fungere i Vallas stilling så lenge hun er sykemeldt. Om det blir lenger enn de tre ukene, er ennå usikkert.

- Flåthen vil ta seg av den daglige driften, på samme måte som han gjorde da Valla var sykemeldt i etter at hun brakk ryggen, sier Steen.

Ifølge Steen har Flåthen allerede hatt en redegjørelse for sekretariatet i LO rundt lønnsoppgjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.