*Nettavisen* Nyheter.

Valla-venn erstatter Ryel

Nina Tangnæs Grønvold sto last og brast med Gerd-Liv Valla før den dramatiske avgangen i fjor.

03.03.08 08:16

Nå erstatter hun Anne Lise Ryel, som trakk seg etter den dramatiske avgangen til Manuela Ramin-Osmundsen. Det er valgkomiteens innstilling til ny nestleder i styret i Oslo Ap, som ble lagt fram lørdag. Innstillingen er enstemmig, og skal endelig bankes gjennom 8. mars.

- Det er hyggelig å være enstemmig innstilt. Valget er ikke før neste lørdag. Da blir det opp til årsmøtet å ta stilling til dette, sier Grønvold.

Det har vært en intens dragkamp i Oslo Ap i forkant av nestledervalget.

Omstridt innstilling
Grønvold sier hun er glad for at partiet nå forhåpentligvis kan legge striden om nestledervervene bak seg.

- Det er godt for partiet å se at valgkomiteen har kommet fram til en enstemmig innstilling i god tid før årsmøtet. Dette viser at Oslo Ap ikke er det kranglepartiet mange vil ha det til, sier Grønvold.

Hun innrømmer at enkelte har vært skeptiske til hennes kandidatur i partiet.

- Jeg har oppfattet at det har vært delte meninger både om meg og andre kandidater. Dette tar jeg på alvor. Hvis jeg vinner valget vil jeg forsøke å vise at jeg er tilliten verdig overfor alle lag og miljøer i Oslo Ap. Jeg håper selvsagt at folk i Arbeiderpartiet vurderer meg ut fra den jobben jeg gjør og de politiske standpunktene jeg har i partiet, sier Grønvold på spørsmål om Valla-sakens betydning for nestledervalget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Bøhler fortsetter
Toppledelsen i Oslo Ap av Bøhler og Grønvold fra venstresiden, og Ivar Christiansen og partisekretær Rune Tokle på høyresiden. Anne Lise Ryel, som trakk seg, er plassert på partiets høyreside.

Stortingsrepresentant Jan Bøhler fortsetter som leder i partistyret.

Nåværende nestleder Anne Lise Ryel trakk seg etter at hun fikk kritikk for sin rolle i barneombudsaken, som førte til at veninnen Ramin-Osmundsen trakk seg som barne- og likestillingsminister.

Det var en samtale mellom Ramin-Osmundsen og Ryel om Ida Hjort Krabys kandidatur som førte til statsrådens avgang.

Ryel spilte nemlig en avgjørende rolle da Ramin-Osmundsen måtte gi seg 14. februar. Bakgrunnen var at Ryel og Ramin-Osmundsen hadde hatt samtaler og lunsjmøte med barne- og likestillingsministeren om søknaden til Ida Hjort Kraby.

Det har vakt oppsikt at Ryel «varslet» om samtalene med Ramin-Osmundsen så sent at det ikke var mulig å redde statsrådens skinn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag