*Nettavisen* Nyheter.

Valla vurderer søksmål

Gerd Liv Valla vurderer å gå til søksmål mot LO for å få innsyn i sakkyndigrapporten som felte henne.

20.10.07 11:51

Valla vil offentligggjøre hva hun tenker å foreta seg under pressekonferansen mandag i forbindelse med utgivelsen av boka «Min historie», skriver Dagbladet.

I boken tar hun blant annet et oppgjør med sin tidligere turkamerat Jens Stoltenberg.

LO har nektet å fristille psykiaterrapportene som dannet grunnlaget for Fougner-utvalgets rapport som felte Valla. Hun på sin side anklager psykiaterne for å misbruke sitt fag og la seg bruke i en prosess mot henne. Hennes trekk kan bli et søksmål mot LO.

I et intervju med Dagbladet Magasinet sier hun at hun ikke akter å godta at psykiaternes dom blir stående.

- Det kan ikke være sånn i Norge i 2007 at psykiatere kan fri seg fra etikken gjennom å opptre som konsulenter. Vi har sett bruk av psykiatri i Norge tidligere også. Hamsun er et åpenbart eksempel i dette tilfellet. Jeg håper ingen flere skal bli nødt til å oppleve det samme som meg, sier hun til avisen.

Hun karakteriserer granskningen som en inkvisisjon der etterforsker, anklager og dommer er én og samme person.

Vallas advokat Harald Stabell mener hun har en «prosedabel» sak. Han har i likhet med flere andre jurister kommet med sterk kritikk av Fougner-granskningen.

Ifølge Dagbladet vil det mest sannsynlig resultere i at Valla tar ut forliksklage mot LO. Dersom forliksforhandlingene ikke fører frem, kan det bli snakk om en tung rettstvist mellom Valla og LO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.