RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vandaliserte sex-butikk

Foto: Knut Erik Hareide, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
OSLO/BERGEN (TV 2 Nettavisen): - Natt til kvinnedagen ødelegger de arbeidsplassen til en kvinne. Det sier en rasende daglig leder, etter at vandaler i natt raserte den erotiske butikken Paradise i Bergen.

Natt til kvinnedagen 8. mars slo vandaler til mot den erotiske butikken Paradise i Bergen. Rutene i inngangspartiet ble knust og fasaden tilgriset. I hele førsteetasje ligger glasskår spredt, og mange varer er ødelagt. Stativ med erotisk undertøy er revet.

- Trolig har de skutt mot vinduene med paintballkuler eller lignende. Glasset er spredt rundt i hele butikken i første etasje. Alle varene i utstillingsvinduene er ødelagt, og mange av varene lenger inn i butikken er full av bitte små glasskår, sier daglig leder Vigdis Pettersen, mens hun viser TV 2 Nettavisens reporter to utstillingsdukker som er kastet langt inn i butikken.

Hun har foreller at hun foreløpig ikke har orket eller hatt tid til å sjekke om noe er stjålet. Hun har heller ikke oversikt over hvor mye som er skadet eller ødelagt.

- Men det er trolig skader for minst 200.000 kroner, sier hun.

Ifølge Pettersen var det naboer som oppdaget hva som skjedde ved 04-tiden i natt, og ringte politiet. Vitnene forteller om to personer iført hettegenser som forlot stedet. Politiet har vært på stedet og sikret spor. Saken er anmeldt.

- Ikke kvinnediskriminerende
- Jeg ble veldig lei meg da jeg kom i dag, sier Pettersen, og fortsetter. - Kvinnedagen skal være en gledesdag for kvinner. I stedet ødelegger de arbeidsplassen til en kvinne.

Pettersen understreker at Paradise er en butikk hovedsaklig for kvinner, det meste av det de selger er til kvinner. Hun er derfor sterkt uenig med dem som mener butikken hun styrer er kvinnediskriminerende eller kvinnefiendtlig.

- Den er mye mer mannsdiskriminerende enn kvinnediskriminerende.

Ødelagt tidligere
Det er ikke første gang Pettersen opplever å komme til en rasert butikk. Vandaler har også to ganger tidligere gjort hærverk mot butikken - begge gangen i forbindelse med kvinnedagen. I tillegg har tyver vært på ferde en gang tidligere.

Butikken har vært i drift i åtte år, og har ifølge Pettersen et godt forhold til naboer i området.

- Vi fungerer litt som nærbutikken i bygdesamfunnene. Det er mange enslige her i området, og de tar gjerne turen innom og slår av en prat. De er glad i oss og hilser på oss når vi treffer dem, sier hun. Mens TV 2 Nettavisen snakker med Pettersen, kommer en av naboene forbi. Den eldre mannen bekrefter det hun sier, og rister oppgitt på hodet når han ser hva som har skjedd.

I 1999 ble den samme butikken raidet av Gruppen Seksuell Frigjøringsfront. De truet senere med flere aksjoner mot sex-butikken og porno-bransjen. Det er imidlertid ingenting som tyder på at denne gruppen står bak nattens vandalisering.

Til tross for de tre akjsonene, har Pettersen ingen planer om å slutte i butikken.

- Jeg ble veldig trist da jeg kom i dag. Men når jeg får motgang, blir jeg veldig sint, og går på. Ingen skal få knekke meg, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere