RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanlig med sex som byttemiddel

Ifølge professor i sosiologi Willy Pedersen, er det svært vanlig i enkelte miljøer at unge jenter har sex med menn i bytte mot penger, klær og mobiltelefonkort.

Like før jul kom professor Willy Pedersens bok «Nye seksualiteter». Der tar han for seg ungdom og sex. Unge jenter er mer bevisst på sin seksualitet nå enn tidligere, mener Pedersen. Det fører til at jenter bruker sex som byttemiddel.

- Det de får er da ting. Det er penger, klær, mobiltelefonkort og sånne ting, men det er også for mange trygghet, omsorg, kontakt som også mange søker, sier Pedersen til TV 2 Nyhetene.

I enkelte miljøer er det ikke uvanlig at godt voksne menn har sex med jenter i begynnelsen av tenårene.

- Det vi kanskje kan være på sporet av i noen sammenhenger i Norge er at det er bestemte lokalmiljøer hvor dette utvikler seg som en kultur. Altså hvor det er jenter som trekkes inn i harde festmiljøer blant voksne, eller i rusmisbruksmiljøer hvor voksne er kjernen, sier Pedersen.

Sex som byttemiddel er ifølge Pedersen blitt vanligere.

- Blant vanlige jenter er dette ikke spesielt vanlig, men blant jenter som er sårbare, altså som er i utsatte ungdomsmiljøer og som selv begynner å få problemer med rusmidler, så er det svært vanlig, sier han

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere