RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vanlige borgere bruker sprøyterom

Foto: SCANPIX / LISE ÅSERUD
Sist oppdatert:
En ukjent gruppe heroinmisbrukere er oppdaget i Oslo etter at det omstridte sprøyterommet ble tatt i bruk.

Av de rundt 200 heroinistene som nå bruker sprøyterommet, er om lag 50 av dem mennesker som fører normale liv og som sier de klarer seg bra, skriver Aftenposten. Ifølge Sindre Ringvik, som er leder for sprøyterommet, er det både studenter og arbeidstakere i gruppen som helsevesenet tiidligere ikke visste om.

- De er en del av Oslos normalbefolkning. De kommer fordi vi tilbyr dem trygghet. Det er selve injeksjonen som skaper usikkerhet når de befinner seg alene på et toalett, det være seg hjemme, på jobb eller studiestedet. Men heroinbruken mener de å ha styring på. De insisterer på at de er brukere, ikke misbrukere, forteller Ringvik til Aftenposten.

Forsker Astrid Skrettingen i SIRUS, som har fått i oppdrag å evaluere det treårige prosjektet, sier til avisa at denne gruppa stiller helsevesenet overfor et etisk dilemma. Med det mener hun at sprøyterommet i praksis kan føre til at gruppen innlemmes i misbrukermiljøet og at de vil sette sprøyter oftere enn de ellers ville ha gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere