Vannet flommet i Oslos gater

Foto: Erik Johansen, Scanpix

Store mengder vann rant nedover gatene på St. Hanshaugen i Oslo i morges etter en lekkasje. Flere gater er sperret av.

22.06.05 12:55

Et vannrør sprang lekk, og store vannmasser flommet nedover gatene. Politiet fikk melding om vannlekkasjen klokken 05.25.

Lekkasjen er nå stanset, men gatene vil fortsatt være sperret en stund til.

Gater sperret

- Det organiseres nå for opprydding. Det vil nok gå en stund til før busser og trikker kan gå normalt, opplyser operasjonsleder Britt Homb-Døviken ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hun opplyser at trafikkavviklingen i morgentimene likevel går greit.

Følgende gater og områder er sperret ved 0845-tiden onsdag morgen: Pilestredet/Dalsbergstien, Pilestredet/Parkveien, Frydenlundsgate, Henriksgate og Ullevålsveien.

Siv Marte Lorås var på vei til jobb i TV2 Nettavisen da hun havnet midt oppe i det.

- Trikken min kom aldri, så jeg gikk ned til jobben gjennom Pilestredet istedet. Da jeg kom til Dalsbergstien var det vann overalt. Trikken på vei oppover stod stille, og folk vasset ut i vannet. Vannet gikk helt ned til Tullinløkka, sier hun.

Vann i kjellere

Informasjonssjef Eivind Fjelldal i Vann- og avløpsetaten i Oslo sier til TV2 Nettavisen at man trolig må regne med at vann har trengt inn i flere kjellere i området fra St. Hanshaugen og nedover Ullevålsveien.

Mannskaper fra etaten sjekker nå om idrettsanlegget på Bislet kan ha fått vannskader. Dette ligger under bakkenivå, opplyser Fjelldal.

Det var en vannledning på 37,5 centimeter i diameter som sprang lekk. Dette er en relativt stor vannledning. Bruddet skjedde øverst på St. Hanshaugen i parkanlegget, ikke langt fra bassenget på toppen.

Brunt vann

Man må regne med litt brunt vann fremover i området fra St. Hanshaugen og opp til Voldsløkka. Kanskje også noe nedover mot sentrum. Men vannet er ikke farlig å drikke, ifølge Fjelldal.

- Men sjekk vannet før du tar hvitvasken, sier Fjelldal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.