RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannet på vei ned

I hele Norge, bortsett fra i ett vassdrag, har vannstanden i vassdragene sunket. NVE konstaterer at faren er over for denne gang. Her er flomkartet.

- Vassdragene begynte å snu i løpet av gårsdagen. De mindre midt på dagen, og de store litt utover kvelden. Nå skal det være rolig noen dager, og vi venter ikke større nedbør før lørdag. Oversvømmelsene er over for denne gang, sier hydrolog Thomas Skaugen ved Norges vassdrags- og energidirektorat til TV 2 Nettavisen.

Unntaket er Gaularvassdraget i Sogn og Fjordane der vannstanden ikke vil begynne å synke før senere torsdag.

- I vassdrag med store innsjøer vil flommen bli dratt ut i tid, og toppene blir dempet. Derfor har ikke vannføringen nedenfor Viksvann begynt å snu ennå, sier Skaugen.

Hydrologen sier at nedbøren de siste dagene ikke har vært ekstremt stor. Årsaken til flommen i blant annet Bergen skyldes derimot at det har kommet mye nedbør på svært kort tid. Dette har ført til at vannveiene ikke klarer å ta unna vannet.

- Ser du på en tredagerspeiode, er ikke dette ekstremt mye nedbør, sier Skaugen.

Nedenfor ser du NVEs prognoser for denne uken. Pilene, som viser om vannstanden går opp eller ned, skal nå peke nedover i alle områder bortsett fra i det lilla. Der vil vannstanden i Gaularvassdraget begynne å gå nedover først senere torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere