RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannseng og el-teppe ødelegger sæden

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det er kanskje romantisk og behagelig, men vannsengen og det elektriske varmeteppet ødelegger sjansene for at det blir barn av sengekosen.

Den gyngende madrassen er bejublet av Playboy-kongen Hugh Hefner og finnes i utallige hjem, men her er dårlig nytt til den som vil imponere damene med vannseng:

Varmen i madrassen dreper spermier og gjør sædkvaliteten dårligere, viser en ny amerikansk studie som nylig ble publisert.

Ifølge undersøkelsen hadde menn som sov i vannseng jevnlig opptil fire ganger så dårlig spermiekvalitet som andre menn.

Farlig varmeteppe
Men vannsengen skal ikke få all skyld for svømmesvake sædceller. Også menn som ofte setter seg godt til rette i en seng varmet opp av et elektrisk laken, bør være på vakt.

Varmeteppet sjudobler risikoen for å få færre spermier, skriver Aftonbladet som siterer netdoctor.co.uk.

- Røyken påvirker ikke
Derimot fant ikke forskerne noen sammenheng mellom infertilitet hos menn og røyking, kaffe eller te, som andre forskere tidligere har pekt ut som syndebukker.

De amerikanske forskerne understreker imidlertid at det i allminnelighet er viktig å leve sunt dersom du har ønske om å lage barn.

1300 menn deltok i studien, halvparten av disse hadde et fertilitetsproblem.

Studien, som ble presentert på en helsekonferanse i Philadelphia nylig, slår også fast at varme bad synes å beskytte mot infertilitet - et funn forskerne betegnet som «overraskende».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere