RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vannverksdommen: Åtte års fengsel

Sist oppdatert:
Nedre Romerike tingrett dømmer den tidligere vannverkssjefen til åtte års fengsel.

Ivar T. Henriksen er dømt til åtte års fengsel i Nedre Romerike tingrett mandag, melder Romerikes Blad på nett. Han får alle eiendommer inndratt - og må betale over 60 millioner kroner i erstatning.

Klokka 09.20 var tingrettsdommer Ingrid Smedsrud ferdig med å lese opp domsslutningen. Da var det klart at alle de fire på tiltalebenken var funnet skyldige i grov korrupsjon.

Tok betenkningstid
Ankefristen for dommen er 14 dager fra i dag. Alle de domfelte tok betenkningstid, ifølge rb.no.

De andre tiltalte i saken ble også dømt til fengsel fra ett år og åtte måneder til fire år og seks måneder, det siste for Ivar T. Henriksens sønn, Pål H. Henriksen, skriver rb.no.

Se video på TV 2 Sumo: (Artikkelen fortsetter under videovinduet).

217495

Skuffet forsvarer
Aktor, førstestatsadvokat Lars Stoltenberg, som har omtalt vannverkssaken som en av Norges mest omfattende korrupsjonssaker, var godt fornøyd med dommen i Nedre Romerke tingrett, mens Ivar T. Henriksens forsvarer, Else Bugge Fougner, ga uttrykk for forundring over at dommen ikke tok mer hensyn til hennes klients alder og helsetilstand, melder TV 2 Nyhetskanalen. Ivar T. Henriksen er i dag 70 år.

Dommen i vannverkssaken er omfattende og går på forhold tilbake til 1970-tallet. Etterforskningen i saken har pågått siden 2005. Tingrettsdommen mandag ligger tett opp til aktors påstand. For den tidligere vannverkssjefen, som sto tiltalt for grov økonomisk utroskap, var påstanden ni års fengsel. I tillegg var det reist et erstatningskrav på til sammen 67 millioner kroner for fem av de tiltalte, skriver Romerikes Blad.

For de andre tiltalte i saken var det lagt ned påstand om fra to og et halvt til fem års fengsel, det siste for Pål H. Henriksen.

Foretaksbot til Peab
Da aktor i desember kom med sin sluttprosedyre i saken, påsto han også en foretaksbot på 15 millioner kroner for entreprenørselskapet Peab.

Dommen mandag lyder på åtte millioner kroner i bot for Peab.

Både Ivar T. Henriksen og sønnen ble frifunnet for flere punkter, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere