RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenkopier utløste storaksjon

Sist oppdatert:
MAJORSTUEN (TV 2 Nettavisen): Mannen som beveget seg i Frognerparken med to våpenkopier, utløste storaksjon fra oslopolitiet onsdag formiddag.

Politiet har fått kontakt med mannen, som bar to softgun-lignende våpen med seg gjennom Frognerparken. Våpenkopiene så ifølge politiet på stedet ut som kopier av M4-gevær og en Glock pistol, som brukes av det norske Forsvaret.

- Selv sier vedkommende at dette dreier seg om en dårlig planlagt transport av våpnene. Da vi kom til leiligheten, skjedde det veldig udramatisk. Vi banket på døren, og han åpnet. Han ble selvsagt litt forundret da vi sto der, men skjønte selv at det var en uheldig måte å frakte våpnene på, sier operativ uteleder Jan Erik Haugen til TV 2 Nettavisen.

Ikke truet noen
Politiet har nå avsluttet aksjonen. De avhører mannen inne i leiligheten og i samsvar med jourhavende jurist blir det besluttet om han skal fraktes til politistasjonen.

Mannen ble pågrepet i Vibes gate på Majorstua i Oslo.

- Han har ikke direkte truet noen, men folk skal naturlig nok ha reagert på at han bar på et våpen, sa operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen klokka 11.10.

KFOR-tjeneste
Grøttum bekrefter videre at mannen tidligere har tjenestegjort i KFOR-styrken i Kosovo.

Politiet ble varslet av en kvinne som så mannen klokken 09.53 gå av t-banen på Borgen stasjon. Kort etter fikk politiet tre andre henvendelser fra publikum i parken.

Store styrker bevæpnet politi, samt politihelikopter, gjennomsøkte Frognerparken.

- Vi vet ikke noe om sinnstilstanden til vedkommende og vet heller ikke hvilket formål han har hatt med å ta med seg våpen til parken, sa operasjonlederen før mannen ble pågrepet.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere