RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Våpenraid i Kristiansand

Sist oppdatert:
En ukjent mengde våpen og sprengstoff, inkludert AG3-er, er på avveie etter to innbrudd i Heimevernets bunkere på Flekkerøya utenfor Kristiansand i helgen.

Politiet mottok melding om et innbrudd i et militært ammunisjonslager i Belteviga på Flekkerøya utenfor Kristiansand klokken 02.43 natt til søndag.

To innbrudd
- Vi vet at det har vært innbrudd i går natt, og i natt. Det har vært folk inne i to bunkerser, sier operasjonsleder David Stamnes ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Ifølge politiet har tjuvene fått med seg pistoler, AG 3-er, ammunisjon og sperngstoff.

Bare bunkeren som ble utsatt for innbrudd natt til søndag, fungerer som våpenlager for Heimevernet. I den andre lagerbygningen, oppbevares annet feltutstyr. Der er en del militæreffekter stjålet.

- Samme metode ble brukt under innbruddene, det var brukt vinkelsliper i begge tilfeller, opplyser politiet.

Våpen på avveie
Politiet anser det dermed som overveiende sannsynlig at det er de samme gjerningspersonene som står bak innbruddene. Politiet bekrefter også at den eller disse personene har fått med seg utstyr og våpen. Forsvarets operative driftsenhet er i gang med vareopptelling for å få oversikt over mulig svinn etter innbruddene.

- Politiet foretok en væpna aksjon i natt med hunder. Så langt er det ikke funnet noen personer. Vi har ingen mistenkte, verken enkeltpersoner eller grupperinger. Nå har vi hunder og teknikere der ute, som jobber med sporsikring, understreker Stamnes.

Politiet foretar også rundspørring i området, som er et populært turområde. Publikum som kan ha sett personer eller båter i området i løpet av natten, bes kontakte politiet på telefon 02800.

- Vi kan ikke være sikre på noe, men vi mener det er stor sannsynlighet for at gjerningspersonene har brukt båt, sier politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt til NTB.

- God sikkerhet
Selv om Heimevernet brukte bunkerne som utstyr- og våpenlager, er det Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som eier, og driver lageret.

Oberstløytnant Dag Aamoth, pressetalsmann for Forsvarsstaben, fastholder at sikkerheten rundt bunkerne var god.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere