RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Var i live før brannen

Sist oppdatert:
Irene Johansen (37) og sønnen Markus (9) i Florø var fortsatt i live da brannen brøt ut, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Etter det Bergens Tidende erfarer, går det fram av rapporten fra Gades Institutt i Bergen at de to døde som følge av brannen. Dette betyr at det ikke er grunnlag for spekulasjonene i lokalmiljøet om at de to ble offer for en forbrytelse før brannen, skriver Aftenposten.

Lå i sengen
I 04-tiden natt til fredag startet en brann i soveromsdelen hvor Irene Johansen (37) og sønnen Markus (9) lå og sov. Brannen spredte seg, og begge omkom. Kvinnens 16 år gamle datter greidde å komme seg ut av huset.

Etter det TV 2 Nyhetene erfarer, ble gutten funnet i morens seng med fibrer over seg. Det vil si at han trolig sov med dyne over seg. Moren ble funnet utenfor soverommet i dørstokken mellom gangen og stuen. Hun har trolig forsøkt å flykte fra flammene.

Mordbrannsiktet
Irene Johansens eksmann ble siktet for dødsbrannen samme dag. Han var torsdag ilagt besøksforbud mot kvinnen etter gjentatte trusler. Han har hele tiden blånektet for å ha hatt noe med brannen å gjøre, og sier han var hjemme den aktuelle natten.

Gjennom helgen har politiet i Florø med bistand fra Nye Kripos søkt i brannruinene etter tekniske spor og i mannens leilighet. Søndag ble mannen løslatt fra varetekt, men mordbrannsiktelsen ble opprettholdt. Politiet har ikke funnet spor som knytter ham til huset.

Den siktede 41-åringen har oppholdt seg hos sin nærmeste familie siden han ble løslatt søndag. Han er svært nedbrutt over det som har skjedd. Han blir nå skjermet og advokaten har rådet ham til å ikke lese aviser eller se tv.

Den 16 år gamle jenta som overlevde brannen, møtte stefaren like etter han ble løslatt og de tilbrakte natten sammen for å prate om det som var skjedd. De skal fremdeles ha et svært nært og godt forhold, til tross for siktelsen.

Vil ha gransking
Siktedes familie har bestemt seg for å få utført en uavhengig granskning dersom politiet ikke finner årsaken til brannen.

Advokat Walter Høivik, sier til TV 2 at det finnes annen brannfaglig kompetanse som er vel så god som den Kripos har, og det kan bli aktuelt å gjennomføre egne undersøkelser for å renvaske hans klient.

Høivik sier også at det kan få etterspill dersom det viser seg at hans klient er uskyldig. Men det er foreløpig for tidlig å si noe om dette.

Søker klarhet
Politiet har gjennomført rundspørring av 300-400 mennesker i området mellom siktedes bolig og boligen rundt brannåstedet. Det er fremdeles svært ønskelig med flere tips og opplysninger. Også private videoer og evt. flere overvåkningskameraer ønsker politiet tilgang til.

- Åstedsundersøkelsen avsluttes trolig i dag tirsdag etter fire dager med intens jakt på å finne brannårsaken, opplyser politistasjonssjef Eggen til TV 2.

Det var i går foretatt rundt 50 avhør i saken. Politiet jobber også med å kartlegge bevegelsene til folk rundt brannstedet i forkant av brannen. De sikret seg rundt 15 opptak fra forskjellige overvåkningskameraer på bensinstasjoner og bedrifter. I tillegg har politiet fått tilgang på bildene som TV 2 viste i går kveld fra naboen som filmet selve brannen.

Mellom 18-20 etterforskere fra Sogn og Fjordane politidistrikt og Kripos, deltar nå i etterforskningen. Ni er fra kripos. Fire teknikere, to analytikere, to taktiske etterforskere samt utrykningsleder Mehammer.

- Ikke skyldig
Mandag kveld gikk kjæresten til Irene Johansen ut og sa at 37-åringens ekskjæreste umulig kunne ha gjort dette.

Ottar Roset (44) var den nye kjæresten til Irene Johansen.

Til TV 2 Nyhetene sier han at han reagerte kraftig på trusselmeldingene eksmannen kom med, men han tror ikke den siktede 41-åringen kan stå bak en ildspåsettelse:

- Etter at det har gått noen dager nå og jeg har fått tenkt gjennom ting, så er jeg blitt mer og mer overbevist om at han ikke kan ha gjort det. Jeg kan ikke få meg til å tro at folk kan være så jævlige, sier han.

Han sier han håper politiet finner brannårsaken og at det viser seg å være en ulykke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere