RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Var skuffet over at jeg ble gravid»

Sist oppdatert:
Ingunn Yssen (45) mener hun ble mobbet og trakassert av LO-leder Gerd-Liv Valla, og sa onsdag opp jobben.

Internasjonal sekretær i LO Ingunn Yssen har vært sykemeldt i fem måneder, og det har lenge vært kjent at forholdet mellom Yssen og hennes sjef, Gerd-Liv Valla, har vært svært kjølig.

Yssen retter skarp kritikk mot Valla i oppsigelsen og hevder at LO-lederen ønsket å udugeliggjøre og ydmyke henne foran de andre avdelingslederne og den valgte LO-ledelse, skriver VG.

- Alt kontrolleres, alle settes opp mot alle og sladring premieres. Det skapes en atmosfære hvor det er lite rom for kreativitet og selvstendige vurderinger, skriver hun.

Søksmål
- LOs leder er både hyggelig, oppmuntrende og sjenerøs så lenge hun blir møtt med hengiven underkastelse, hevder Yssen.

I oppsigelsen skriver hun at advokater som har sett på saken, vurderer måten hun ble behandlet på som trakassering som gir grunnlag for søksmål. Yssel velger likevel «i hvertfall foreløpig» - å la saken ligge.

Personalsak
Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere saken.

- Dette vil jeg ikke kommentere. Jeg kjenner ikke saken fra andre steder enn gjennom media, sier han gjennom sin politiske rådgiver Mina Gerhardsen.

Han vil heller ikke gå nærmere inn i saken.

-Dette er en personalsak, sier han.

Ingunn Yssen (Arkivbilde).

Gjennom LOs informasjonsavdeling karakteriserer Gerd-Liv Valla Yssens påstander som «urimelige, meningsløse og feilaktige» ifølge VG.

- Skuffet over graviditet
I oppsigelsen hevder Ingunn Yssen at LO-lederen reagerte med skuffelse da hun fikk høre at Yssen var gravid.

«Det føltes derfor meget underlig når LO-lederen sa at hun var skuffet over at jeg var gravid. Etter at jeg kom tilbake etter mine åtte måneder i foreldrepermisjon påpekte hun at det ikke hørte med i planen at jeg skulle få et barn.»


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere