*Nettavisen* Nyheter.

«Var skuffet over at jeg ble gravid»

Ingunn Yssen (45) mener hun ble mobbet og trakassert av LO-leder Gerd-Liv Valla, og sa onsdag opp jobben.

11.01.07 10:24

Internasjonal sekretær i LO Ingunn Yssen har vært sykemeldt i fem måneder, og det har lenge vært kjent at forholdet mellom Yssen og hennes sjef, Gerd-Liv Valla, har vært svært kjølig.

Yssen retter skarp kritikk mot Valla i oppsigelsen og hevder at LO-lederen ønsket å udugeliggjøre og ydmyke henne foran de andre avdelingslederne og den valgte LO-ledelse, skriver VG.

- Alt kontrolleres, alle settes opp mot alle og sladring premieres. Det skapes en atmosfære hvor det er lite rom for kreativitet og selvstendige vurderinger, skriver hun.

Søksmål
- LOs leder er både hyggelig, oppmuntrende og sjenerøs så lenge hun blir møtt med hengiven underkastelse, hevder Yssen.

I oppsigelsen skriver hun at advokater som har sett på saken, vurderer måten hun ble behandlet på som trakassering som gir grunnlag for søksmål. Yssel velger likevel «i hvertfall foreløpig» - å la saken ligge.

Personalsak
Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere saken.

- Dette vil jeg ikke kommentere. Jeg kjenner ikke saken fra andre steder enn gjennom media, sier han gjennom sin politiske rådgiver Mina Gerhardsen.

Han vil heller ikke gå nærmere inn i saken.

-Dette er en personalsak, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingunn Yssen (Arkivbilde). Foto: Knut Falch, SCANPIX

Gjennom LOs informasjonsavdeling karakteriserer Gerd-Liv Valla Yssens påstander som «urimelige, meningsløse og feilaktige» ifølge VG.

- Skuffet over graviditet
I oppsigelsen hevder Ingunn Yssen at LO-lederen reagerte med skuffelse da hun fikk høre at Yssen var gravid.

«Det føltes derfor meget underlig når LO-lederen sa at hun var skuffet over at jeg var gravid. Etter at jeg kom tilbake etter mine åtte måneder i foreldrepermisjon påpekte hun at det ikke hørte med i planen at jeg skulle få et barn.»


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.