Gå til sidens hovedinnhold

Var stolt av penis – fikk mildere dom

Bergen tingrett mente mannen var så stolt av sin penis at han antok offeret ville ha sex med ham, og gjorde overgrepstiltalen mindre streng.

Rettens begrunnelse blir hett debattert i juridiske kretser og mange stiller seg hoderystende til rettens begrunnelse, skriver Bergensavisen.

Den 27-årige asylsøkeren sto tiltalt for voldtektsforsøk, som har en strafferamme på to års fengsel. I stedet konkluderte rettens formann Stein Dons Heinfjell og de to lekdommerne med at mannen hadde gjort seg skyldig i seksuell handling uten samtykke. Denne forbrytelsen har en langt lavere strafferamme, og retten fant at ett års fengsel var passende straff.

«Holdt opp sin penis»
«Slik retten ser det er voldtektsforsøk mest nærliggende», skriver Heinfjell i begrunnelsen for dommen, men så legger han til:

«Men retten kan ikke se bort fra at NN (27-åringen) har holdt sin penis opp foran NN (kvinnen) i den overbevisning at hun ville bli så imponert at hun ville ønske å ha samleie med ham».

Anker
Den 54-årige kvinnen fortalte gråtkvalt i retten om overgrepet 17. juni i år der hun ble presset ned på gulvet og, ifølge henne selv og påtalemyndigheten, forsøkt voldtatt. Under rettssaken i forrige måned kom det frem at asylsøkeren var meget stolt over sitt kjønnsorgan. Han ga uttrykk for at han behøvde sex seks-syv ganger for dagen og at hans kone bare var med på to ganger daglig.

Asylsøkeren har hele tiden nektet for å ha forgrepet seg på kvinnen. Statsadvokat Benedicte Hordnes er uenig i rettens avgjørelse, og har allerede anket til lagmannsretten.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken