*Nettavisen* Nyheter.

Varaordfører siktet i sex-sak

En varaordfører i Finnmark er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

04.01.06 16:18

Det var i romjulen at varaordføreren ble siktet for å ha hatt seksuell omgang med 15-åringen. Tirsdag ble boligen hans ransaket.Politijurist Are Meedby ved Alta lensmannskontor sier til TV 2 Nettavisen at varaordføreren ble anmeldt av jentas foreldre.

- Han ble anmeldt av foreldrene i romjulen, i forbindelse med at foreldrene mente at noe galt hadde skjedd. Vi har avhørt jenta, og uten at jeg kan kommentere hva hun har sagt, ble han siktet på mandag i og med at det ble ransaket hos ham, sier Meedby.

- Søk permisjon
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skjedde forholdet han nå er siktet for, om kvelden 3. juledag. Samme dag som foreldrene var og hentet 15-åringen hjemme hos varaordføreren.

Dagen etter anmeldte de forholdet til politiet.

Ordføreren i kommunen har bedt varaordføreren om å søke permisjon.

- Jeg anmoder om at han søker permisjon inntil saken er ferdig etterforsket, sier ordføreren til TV 2 Nettavisen.

Varaordføreren, som er i 40-årene, er siktet for seksuell omgang med en person under 16 år.

- Min klient synes det der en stor belastning å bli beskyldt for seksuell omgang med en jente under 16 år, sier varaordførerens advokat, Bernt Ole Rydningen til TV 2 Nettavisen.

- Min klient bestrider at han har hatt noe seksuelt forhold til jenta. Han hevder de har hatt et vennskap, men at intet seksuelt har funnet sted. Hun er av en annen oppfatning, sier Rydningen.

Advokaten sier til Altaposten at jenta hevder de to skal ha hatt samleie. Rydningen sier også at det i flere dager har versert rykter i saken.

- Han synes det er en belastning at han mistenkes for dette, samt at tiden går uten at han har fått forklare seg. Dette er en liten plass, og ryktene går, sier han til avisen.

Ikke avhørt
Varaordføreren er så langt ikke avhørt.

- Han skal avhøres en av de første dagene, sier Meedby.

Ordføreren i kommunen håper politiet etterforsker saken så raskt som mulig.

- Det er veldig viktig at man nå får politisk ro og at han selv tar ansvar og søker om permisjon. Man skal ikke fordele skyld i slike saker – dette er en sak politiet må få håndtere i fred og ro. Men inntil de er ferdig med etterforskningen, er det til det beste for alle at han søker om permisjon, sier ordføreren til TV 2 Nettavisen.

Advokat Rydningen vil ikke nå si om også han vil be sin klient om å søke permisjon.

- Det vil vi ta stilling etter at han har avgitt forklaring, og etter hva politiet mener om saken etter at han har forklart seg, sier Rydningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag