Varhaug-saken: Faren til drapstiltalte nekter straffskyld for å ha motarbeidet politiet

Faren til 18-åringen som er tiltalt for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, er selv tiltalt for å ha motarbeidet politiet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Faren til 18-åringen som er tiltalt for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, er selv tiltalt for å ha motarbeidet politiet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Faren til den drapstiltalte 18-åringen på Varhaug er tiltalt for å ha motarbeidet politiet blant annet ved å vaske sønnens klær. Han nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten mener at faren (44) forsøkte å fjerne bevis i drapssaken, ifølge Stavanger Aftenblad. Han skal blant annet ha tørket av hammeren som ble brukt som drapsvåpen og vasket klær sønnen hadde på seg da han drepte 13 år gamle Sunniva Ødegård i juli 2018.

Faren vitnet i rettssaken mot sønnen. 44-åringen sa blant annet at han vasket sønnens klær selv om disse var fulle av blod, og at han tvang sønnen til å spyle en bukse med blod i badekaret.

– Det var så mye blod på buksa at han ikke kunne vaske den sammen med de andre klærne, sa faren i retten.

Advokat Inger Marie Sunde er farens forsvarer.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å uttale meg om saken på nåværende tidspunkt, sier hun til Aftenbladet.

Rettssaken mot 44-åringen starter 20. juni. Dommen mot den drapstiltalte 18-åringen er ventet i månedsskiftet juni/juli. Han har erkjent å ha drept Sunniva Ødegård, men nekter straffskyld fordi han mener han var utilregnelig.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.