Gå til sidens hovedinnhold

Varm luft på vei: Opp mot 22 grader

Høsten kommer snikende rundt om i landet, men til uken ventes det en del sol og varme i sør, varsler meteorologene.

På store deler av Østlandet kan det ligge an til noen fine høstdager i starten av uken, og i hovedstadsregionen kan mandagen by på meget pent vær, ifølge Meteorologisk institutt.

Yr.no melder om hele 22 grader mellom klokken 13 og 18 mandag ettermiddag.

Resten av uken ser det ut til å bli flere dager med klarvær og høye temperaturer i området, om enn med litt lavere enn mandag.

Fønvind er årsaken til de høye temperaturene fra og med mandag, lovet statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen allerede torsdag.

Også på Sørlandet ser det lovende ut, med temperaturer mellom 15 og 19 grader utover uken. I Vest-Norge og Midt-Norge ser det imidlertid ut til å bli litt mer skiftende.

Fra midten av uken vil det komme inn et lavtrykk fra øst innover Sør-Norge, mens det samtidig bygger seg opp et høytrykk i vest, skriver TV 2.

– Da blir vi liggende midt imellom. Vi får nordavind innover Sør-Norge, som vil blåse opp i stiv kuling på utsatte steder. I fjellet kan vinden til og med komme opp i liten storm, sier vakthavende meteorolog Camilla Antonsen i Storm.

I Nord-Norge ser det ut til at man er nødt til å finne fram paraplyen. Det ventes nemlig jevnt og trutt med nedbør og en del lavere temperaturer utover uken.

– Det vil bli nedbør og sørvestlig kuling i Nordland fram til midten av uken. I Troms og Finnmark derimot vil vinden være litt svakere og nedbøren mer beskjeden, sier Antonsen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken