*Nettavisen* Nyheter.

Varmluft og kraftig bygevær over Østlandet

Meteorologen:

Kraftige byger over Østlandet onsdag morgen. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Se hvor bygeværet beveger seg på værradaren og hvordan været blir på halloween-kvelden.

31.10.18 15:02

Det er varslet mildere vær over Sør-Norge, og varmluften er ventet å bre seg videre til Nord-Norge i løpet av de neste dagene, melder Meteorologisk institutt.

Klokka 07 onsdag morgen er det varmegradene som dominerer i nesten hele landet, med Linge som Norges varmeste med 11,7 grader.

- En del nedbør østafjells på morgenkvisten, men det blir lettere vær utover dagen - i god tid til halloween, lyder meldingen fra Meteorologisk institutt.

Les også: Slik blir helgeværet

Blir høyere temperaturer

Fra torsdag blir det høyere temperaturer over hele landet, lyder det foreløpige varselet på Twitter.

Tirsdag var Ramnes målestasjon i Re i Vestfold våtest i Norge med 19,8 millimeter. Varmest var Florida målestasjon i Bergen med 19,6 grader, mens Bergebydalen i Finnmark var kaldest med 20,5 minusgrader.

Vasket vekk snøen

Tirsdag lå det et hvitt lag mange steder i Sør-Norge, men snø ble etter hvert byttet ut med regn.

Har du Yr-appen på din smarttelefon, kan du klikke på kart-symbolet og se en animasjon som viser nedbørsfeltene som er i bevegelse der du befinner deg.

Du kan følge nedbørsfeltene på værradaren på yr.no her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Harstad i vinterdrakt tirsdag morgen. Senere ble det mildere også der. Foto: Heidi Schei Lilleås

Værradarene viser hvor det er nedbør (både regn, snø og sludd) i øyeblikket. Bildene blir oppdatert hvert kvarter. Det nye med yr-appen er at disse modelleringene nå kobles til geolokalisering eller stedssøk i din smarttelefon.

Klikk på bildet for å forstørre.

På værradaren på yr.no kan du se hvor nedbørsfeltene beveger seg. Dette var situasjonen østafjells klokka 05.45 onsdag. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Skrekkelig grått?

Tirsdag sendte Meteorologisk ut et foreløpig varsel på Twitter om hvordan været blir onsdag kveld - når barn og unge over hele landet skal ut og banke på dører i forbindelse med halloween.

- En del nedbør østafjells på morgenkvisten, men det blir lettere vær utover dagen - i god tid til halloween, lyder det oppdaterte varselet onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag