*Nettavisen* Nyheter.

Varsler ekstrem vannstand og 12 meter høye bølger

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Uvær rammer deler av Norge fram mot helgen med svært høy vannstand og storm.

24.11.11 12:25

En kombinasjon av kraftig lavtrykk, storm og høy flo er ventet å skape ekstremvær langs kysten i flere fylker. Meteorologisk institutt har torsdag sendt ut ekstremvarsel for Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Helgeland, Salten, Ofoten og Lofoten.

Havet kan stige over én meter
- Havet vil stå 90 til 120 centimeter høyere inn mot land, og det er ventet bølgehøyder på 12 til 15 meter, sier statsmeteorolog Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt i Tromsø til Nettavisen.

Ditt vær på Nettavisens værsider

Se ekstremvarsel på met.no

I ekstremvarselet heter det at på grunn av sterk vind, lavt lufttrykk og høye bølger inn mot land, ventes det natt til lørdag ekstremt høy vannstand langs kysten. Høyest vannstand ventes rundt midnatt natt til lørdag.

Les de siste varslene fra Meteorologisk institutt her

- Det er kombinasjonen av mange ting som skaper denne værsituasjonen. Vi er på den høyeste floa i måneden, det skjer lørdag, og det kommer et kraftig lavtrykk. Men vinden er såpass parallell med kysten, så vi tror kanskje ikke at bølgene blir det verste, sier Thorset.

Men sør i Nordland kan det bli høye bølger, 12 til 15 meter, inn mot land fredag kveld og natt til lørdag, ifølge meteorologen.

Torsdag melder Avisa Nordland om ferger og hurtigbåter som er innstilt på grunn av uværet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag