RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler flere gebyrer

Sist oppdatert:
Trafikketaten har dårlige nyheter til feilparkerte Oslo-bilister. I år skal det skrives ut hele 31.000 flere gebyrer enn i fjor.

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre (Frp) forteller til Aftenposten at jakten på Oslos trafikksyndere skal intensiveres i 2005. 186.000 utskrevne gebyrer i 2004 var ikke nok - i år er målet 217.000.

Til tross for en årlig økning på 45.000 gebyrer siden 2002 ser han få endringer i Oslo-bilistenes holdninger.

- Det er jo fremdeles mange feilparkeringer. Målet er å få folk til å følge med på parkeringsskiltene, sier Myhre til Aftenposten.

Kommunen søker i tillegg Kommunaldepartementet om tillatelse til å øke gebyret for feilparkeringer som hindrer kollektivtrafikken. Formålet med en slik gebyrøkning er å bedre fremkommeligheten for trikk og buss i hovedstaden.

Anne Louise Haave, avdelingsdirektør i Trafikketaten sier i en kommentar at det blir en tøff jobb å følge opp kravet fra bystyret, men at de regner med å komme i mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere