Varsler gigantisk busstreik

Parkerte busser over hele landet kan bli et faktum dersom ikke det blir enighet i meklingen mellom transportarbeiderne og arbeidsgiverne.

Busser, renovasjon og godstransport blir lammet dersom LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund og YS-forbundet Yrkestrafikkforbundet ikke blir enige med arbeidsgiverforeningene i meklingen som for alvor starter onsdag neste uke.

I første omgang er det varslet streik i 13 buss- og godsselskap fra fredag 23. april, med en omfattende opptrappingsplan fram mot 15. mai.

Krever mer lønn
Meklingen omfatter 10.000 organiserte LO- og YS-medlemmer som krever en opptrappingsplan over fem år for å komme opp på det de definerer som en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

- Jeg er behersket optimist, sier Transportarbeiderforbundets første nestleder Frank Holm til LOs nettsted.

Disse streiker først
Streiken vil først ramme Stavanger, Molde, Trysil og Sunnmøre.

De 13 buss- og godsbedriftene som i første omgang skal ut i en eventuell streik er blant annet Connex Vest i Stavanger-området, Atlantic Auto og Atlantic Transport i Molde-området, samtlige avdelinger i Nortrafikk (de tre nordligste fylkene samt Trysil), Mørebil på Sunnmøre og samtlige avdelinger i Norgesbuss over hele landet.

I tillegg vil Veøy Sør, Veøy Øst og Vesterålen Transport kunne komme i streik fra førstkommende fredag.

- En streik vil ramme hele Norge hvis vi ikke blir enige, sier Holm.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag