RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler gigantisk busstreik

Parkerte busser over hele landet kan bli et faktum dersom ikke det blir enighet i meklingen mellom transportarbeiderne og arbeidsgiverne.

Busser, renovasjon og godstransport blir lammet dersom LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund og YS-forbundet Yrkestrafikkforbundet ikke blir enige med arbeidsgiverforeningene i meklingen som for alvor starter onsdag neste uke.

I første omgang er det varslet streik i 13 buss- og godsselskap fra fredag 23. april, med en omfattende opptrappingsplan fram mot 15. mai.

Krever mer lønn
Meklingen omfatter 10.000 organiserte LO- og YS-medlemmer som krever en opptrappingsplan over fem år for å komme opp på det de definerer som en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

- Jeg er behersket optimist, sier Transportarbeiderforbundets første nestleder Frank Holm til LOs nettsted.

Disse streiker først
Streiken vil først ramme Stavanger, Molde, Trysil og Sunnmøre.

De 13 buss- og godsbedriftene som i første omgang skal ut i en eventuell streik er blant annet Connex Vest i Stavanger-området, Atlantic Auto og Atlantic Transport i Molde-området, samtlige avdelinger i Nortrafikk (de tre nordligste fylkene samt Trysil), Mørebil på Sunnmøre og samtlige avdelinger i Norgesbuss over hele landet.

I tillegg vil Veøy Sør, Veøy Øst og Vesterålen Transport kunne komme i streik fra førstkommende fredag.

- En streik vil ramme hele Norge hvis vi ikke blir enige, sier Holm.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere