RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler granskning av Norman

Sist oppdatert:
- Kontroll- og institusjonskomiteen vil undersøke statsråd Victor D. Normans pengebruk, sier komite-sekretær Kjell Engebretsen (Ap).

Les også:Normans luksus får etterspill

Opposisjonen på Stortinget er rystet etter at det ble kjent at arbeids- og administrasjonsministeren Victor D. Norman har overskredet statens maksimalsatser for representasjon. Statsråden har brukt 560.000 kroner på dyre middager og 117.400 kroner på utstyr til sin leilighet, skriver VG.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør denne saken få konsekvenser for Norman?
Ja
Nei

Se resultat

Kontroll- og institusjonskomiteen er på reise i USA, men sekretæren for gruppa, Kjell Engebretsen, (Ap) sier til TV 2 Nettavisen at komiteen vil be Norman redegjøre for saken.

- Vi vil skrive et brev der vi ber Norman redegjøre for saken. Så får vi vurdere videre hva som vil skje når vi får svaret, sier Engebretsen på mobil fra New York.

- Meget alvorlig
I likhet med stortingsrepresentantene Siri Hall Arnøy (SV) og Ulf Erik Knudsen (Frp) reagerer Engebretsen spesielt på at det er nettopp arbeids- og administrasjonsministeren som har gått utover statens satser for representasjon.

- Hvis opplysningene stemmer og Norman ikke har en god forklaring, er det klart at dette er meget kritisk. Vi vil nok se på hele systemet for representasjon. Folk vil ikke ha forståelse for at vi ikke har et system som fungerer og som folk ikke kan ha tiltro til.

- Frp’s administrasjonspolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, sier at statsminister Kjell Magne Bondevik bør refse Norman. Er du enig i dette kravet?

- Regjeringen får selv bestemme hvordan de vil ordne dette, Kjell Magne er sjefen. Uansett vil kontroll- og konstitusjonskomiteen se på saken, sier Engebretsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere