Gå til sidens hovedinnhold

Varsler intens allergi-sesong

Bjørkepollenet har inntatt vårlufta. Norges Astma- og Allergiforbund melder om bjørkepollenkorn på Sør- og Østlandet, og varsler intens spredning av pollen for våren og sommeren.

Nysing, rennende nese og øyne som klør intenst er hverdagslige plager for rundt 800.000 norske pollenallergikere så lenge planter med allergifremkallende pollen blomstrer.

Nå er sesongen i gang.

- Fjorårets kjempesommer gjør at en rekke treslag med allergifremkallende pollen vil blomstre som aldri før denne våren og sommeren. Vi forventer derfor en intens spredning av bjørkepollen i år, og anbefaler allergikere å følge med på pollenvarslet, sier pollenforsker Hallvard Ramsfjord i en pressemelding fra Norges Astma- og Allergiforbund.

Bjørka, som sprer store mengder pollen, er det treslaget som plager flest pollenallergikere. Andre reagerer på omtrent alle trær og busker som blomstrer.

Mange allergikere sliter helt fra mars til september. I sørlige og midtre deler av landet kan pollen fra or og hassel merkes allerede i slutten av februar. Bjørkepollenet kommer i slutten av april, gresspollenet i juni, og så overtar burota i august, skriver forskning.no.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene