RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler ny demonstrasjon lørdag

Foto: Arild Waagbø (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lørdag ettermiddag demonstrerer muslimer i Oslo enda en gang.

Lørdag klokken 14 arrangeres det på ny demonstrasjon mot Dagbladets trykking av en karikaturtegning som viser profeten Muhammed som en gris. Toget starter på Jernbanetorget, og skal gå opp mot Regjeringsbygget.

- Det er så mange som har vist ønske om å demonstrere, at vi arrangerer en demonstrasjon også lørdag. Dette er fordi mange ikke har muligheten til å delta på fredagens demonstrasjon, sier Fatema Khalil, som er en av arrangørene bak morgendagens demonstrasjon.

Hun bekrefter at denne vil skje på lovlig vis med tillatelse fra politiet.

- Det er viktig å ytre seg mot denne hetsen og mobbingen som Dagbladet nå har utsatt muslimer for. Vi må få lov til å vise at vi synes dette er leit og at vi føler oss krenket og diskrimminert. Jeg mener dette er en rasistisk illustrasjon som er med på å skape hat og fremmedfrykt i samfunnet, og slik bør det ikke være.

Khalil mener det er feil at muslimer gang på gang skal bli stigmatisert, og syns det er feil at Dagbladet peker på ytringsfriheten.

Hun understreker at lørdagens demonstrasjon ikke er en motvekt til fredagens, men at den arrangeres for at flest mulig skal få mulighet til å delta. Hun vet ikke om Arfan Bhatti skal delta på lørdag.

- Men det er åpent for alle å delta, så lenge en ønsker å ytre seg på lovlig måte, sier hun.

Hun håper både fredagens og lørdagens demonstrasjoner vil gå fredelig for seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere