RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Varsler om flere falske ekteskap

Sist oppdatert:
Bare i Rogaland blir det i år avslørt 50 falske ekteskap, og politiet sier at trenden er økende.

Flere og flere forsøker å komme seg inn i Norge gjennom falske ekteskap.

– Vi ser en tendens til en økende mengde saker, sier overbetjent Jarle Søyland ved Politiets utlendingsenhet (PU) i Rogaland til Rogalands avis. Bare i dette politidistriktet vil de i 2005 avsløre rundt 50 falske ekteskap.

Søyland sier at det er flest norske kvinner som inngår falske ekteskap for å hjelpe folk inn i Norge. Noen ganger gjør de det for å hjelpe. Andre ganger for penger. I noen tilfeller oppdager politiet også at kvinnen først trodde på kjærlighet, for så å oppdage at hun var lurt. Uansett. Hvis paret er gift i 3 år, vil den ikke-norske delen av paret få bli i Norge.

– Det er et stort problem. Vi jobber jevnt med problemstillingen og har hele tiden saker på dette. Det går på en vurdering av sakene. Hvis vi får inntrykk av at giftermålet er inngått i full fart, og at den som kommer har fått avslag på asyl tidligere, forbereder vi gjerne et kontrollbesøk. Det kan skje etter lang tid, sier Søyland til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere