Gå til sidens hovedinnhold

Varsler om trakasserende oppførsel av skolebyråden i Oslo

Toppledere i Oslo-skolen retter sterk kritikk mot Inga Marte Thorkildsen (SV).

I et varsel om skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skriver ledere i Oslo-skolen om krenkende, ydmykende og skremmende oppførsel, skriver Aftenposten.

I et varsel flere toppledere i Oslo-skolens administrasjon har sendt gjennom Oslo kommunes sentrale varslerordning rettes sterk kritikk mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), skriver Aftenposten.

I varselet beskrives arbeidsmiljøet i ledergruppen i Utdanningsetaten som uholdbart, og at «byrådens adferd i møter med medarbeidere i Utdanningsadministrasjonen er trakasserende», skriver avisen, som har fått tilgang til varselet.

Blant annet beskrives det at byråden roper høyt og skriker til enkelte medarbeidere, gestikulerer vilt, gråter og mistenkeliggjør.

I en e-post til Aftenposten skriver Thorkildsen at hun er kjent med varslene, men ikke innholdet i dem utover det Aftenposten har lagt frem.

- Det er kommunens sentrale varslingsråd som nå skal behandle varslene, og det er ikke naturlig at jeg på nåværende tidspunkt kommenterer de ulike påstandene i detalj, skriver hun videre, ifølge Aftenposten.

Nettavisen har vært i kontakt med pressekontakt Karin Steensrup ved Byråd for oppvekst og kunnskap, som forteller at Thorkildsen foreløpig ikke har noen kommentarer utover det hun har sagt til Aftenposten.

Kommentarer til denne saken