RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler søksmål om Utøya-minnested

VIL SKAPE ARR: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Planen er å grave ut landmasse fra Sørbråten ved Utvika og på den måten skape et arr i landskapet.
VIL SKAPE ARR: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Vinneren er den svenske kuntneren Jonas Dahlberg. Planen er å grave ut landmasse fra Sørbråten ved Utvika og på den måten skape et arr i landskapet. Foto: Jonas Dahlberg Studio (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Naboer vil stanse det planlagte monumentet på Sørbråten i Hole.

OSLO (NTB): Naboene til det planlagte monumentet etter 22. juli på Sørbråten i Hole, varsler at de vil gå rettens dersom ikke arbeidet med minnesmerket stanses.

Brev til Sanner

Den lokale velforeningen der det omstridte nasjonale minnesmerket etter terrorangrepet er planlagt bygget, har engasjert advokat Harald Stabell i arbeidet med å stanse arbeidet. I et brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) varsler advokaten at saken om nødvendig vil bli brakt inn for retten.

Les også: Dere glemmer at det er noen som skal bo midt oppe i disse minnene og sorgen

Sterke protester

Advokaten sier beslutningen om å bygge det spesielle kunstverket har vakt sterke lokale protester og sier beslutningen ble fattet på mangelfullt grunnlag ettersom naboene ikke var representert under prosessen.

Stabell avslutter det tre sider lange brevet med å be om at naboenes klager blir hørt og at det blir foretatt et nytt stedsvalg enn Sørbråten.

– Dersom det ikke skjer, varsles allerede nå at det da kan bli aktuelt for naboene å gå til søksmål mot Staten for brudd på naboloven, paragraf 2, skriver Stabell i brevet til ministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere