RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler snøkaos i sør

Sist oppdatert:
Til helgen kan det komme hele 70 centimeter snø på under et døgn.

Sørlandet opplevde snøkaos i fjor da over en meter snø datt ned på et par døgn i februar. Nå kan Sørlandet nok en gang bli rammet av et heftig snøfall.


- Det er uten tvil på Sørlandet skoen trykker, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Den aller siste prognosen han fikk inn i 21-tiden onsdag kveld viser at det vil komme opp til 70 centimeter våt og tung snø i deler av Aust-Agder fra lørdag til søndag.

SJEKK DITT VÆR HER

- Snøfallet har allerede begynt, men frem til helgen vil det kun komme omkring 15 centimeter i sørlandsregionen.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Fredag kveld rykker et nedbørssystem fra vest inn over Agder-fylkene. I kombinasjon med et høytrykksområde lenger nord og vest på Østlandet gir det formelen for kraftig snøfall i Aust-Agder og kanskje også Vest-Agder og Telemark.

- Områdene øst og nord for Lindesnes er de mest utsatte, opplyser Teigen.

Våt og tung snø
Temperaturen i de utsatte områdene vil ventelig være rundt null. Det betyr at nedbøren kan komme som sludd eller regn ytterst på kysten. I innlandet vil hovedtyngden av nedbøren komme som snø.

Så nå må sørlendingene nok en gang ut med alt de eier og har av snøskuffer og spader?

- Det ser slik ut ja. Men til forskjell fra februar i fjor vil snøen være våt og tung. Det tror jeg spesielt vegvesenet er glad for. Da slipper de problemet med flere meterdype fonner, sier meteorologen.

- Dårlige kjøreforhold
Snø og atter snø på Østlandet altså, hva med resten av landet.?

- Østfold, Vestfold, Telemark, Oslo og Akershus vil også få mye snø, men ikke mer enn 30 til 40 centimeter. Snømengdene vil avta jo lenger nord på Østlandet vi kommer. Også fjellområdene i Sør-Norge kan få betydelige mengder snø, så her kan det bli dårlige kjøreforhold i helgen, advarer Teigen.

Resten av landet vil få lite eller ingen nedbør i perioden frem til og med søndag. Rogaland kan få litt nedbør, men det blir mest sannsynlig i form av regn på kysten og sludd i innlandet.

SJEKK DITT VÆR HER

- Den siste prognosen jeg sitter med tilsier at det verste snøfallet gir seg søndag kveld og at det går mot oppholdsvær over store deler av landet i starten av neste uke, sier han.

HUSKER DU I FJOR? Her er noen smakebiter fra Sørlandet februar 2007:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere