RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler sommertemperaturer opp mot 25 grader til helga

Slik ser temperaturkartet ut for Sør-Norge til helga.
Slik ser temperaturkartet ut for Sør-Norge til helga. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)
Sist oppdatert:
Sør-Norge stikker av med finværet for St. Hans-feiringen og starten på skoleferien. Sommeren lar fortsatt vente på seg i Midt-Norge og nordover.

Sankthansaften blir det regn fra Nordland og nordover. Det er et nytt lavtrykk fra sørøst som gir det kjedelige været.

– Temperaturene blir heller ikke det store i helgen, med rundt 10 til 13 grader. Det ser likevel ut som Øst-Finnmark slipper unna en del av regnet, sier meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt.

Hun kan dessverre ikke love bedre vær neste uke heller. Innimellom kan det bli noen gløtt av sol, men det er fortsatt ikke noe langvarig finvær i sikte.

Skoleferie

Det er Østlandet og Sørlandet som drar av gårde med perfekt sankthansvær i helgen og en knallstart på skoleferien neste uke.

– Det blir fint vær og varmt. På lørdag og søndag kan det blir 25 grader. Det kan selvfølgelig komme ettermiddagsbyger, men ikke av betydning, sier meteorologen og legger til at hele neste uke ser lovende ut for Sør-Norge.

– Det blir temperaturer rundt 25 grader, men det er selvfølgelig ganske usikkert siden det er så lenge til.

Nysnø

Etter at Vestlandet fikk nysnø på toppene i fjellet denne uka, ser den kommende helgen ganske fin ut i deler av området.

Varselet sier at sankthansaften blir tørr og fin i Rogaland, Hordaland får kanskje noen lette byger, mens det blir regnbyger i Sogn og Fjordane. Det blir finere jo lenger sør man kommer. Temperaturene kan nå opp mot 18 grader på stedene det ikke kommer så mye vått.

– Neste uke ser det ut til at lavtrykket som kommer inn fra vest, blir sendt nordover. Det kan være potensial for at det blir ganske bra, selv om det er veldig usikkert, særlig i Rogaland med opp mot 20 grader, sier Svanevik.

Hun kan ikke love sol og varme for Trøndelag og Møre og Romsdal lørdag eller søndag. Her vil også regnbygene fortsette utover uka med temperaturer på under 15 grader.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere