Varsler storm i Helvete

Eli Kari Gjengedal og resten av gjengen på Storm weather center gir deg svar på det meste. Se det som ikke rapporteres på de daglige værmeldingene på TV 2.

30.11.06 12:35

(SIDE2): Nå har Storm weather center relansert sin søkemotor for været i Norge og resten av verden. Men når det i en søkemotor legges inn 700 000 norske og 8 millioner utenlandske stedsnavn, finner man fort ut at stedsnavn kan være god underholdning.

Tullete stedsnavn
Etter noen få søk finner vi ut at det er mulig å reise både til Rar, Tull og Smart. Rar ligger i Danmark og Pakistan, mens Tull finner vi både i Nederland, Tyskland og USA. I Virginia i USA ligger stedet for alle som føler seg litt mer intelligente enn andre, nemlig stedet Smart.

Klikk på bildet for å forstørre.


Tog, Bil, Bus(s) og fly

Er transportmidler mer din ting, kan du jo ta turen med fly til Tog i Afghanistan, eller ta tog til Fly i Frankrike. Eller for den sags skyld kjøre bil til Bus(s) i Belgia eller sette deg på bussen til Bil i Sudan.

Oslo i USA eller Bergen i Marokko?
Trodde du at Norges hovedstad er forbeholdt Norge? Oslo er faktisk tre forskjellige byer i USA, mens setter du deg på et fly til Bergen kan du havne både i Sør-Afrika, Finland, Indonesia eller syv andre land. Skal du til Trondheim, trenger du ikke bekymre deg, for det finnes visstnok kun i Trøndelag.

Finn stedene og været her

Interiørtips
Om husene er bedre i Hus i Papua Ny Guinea, Færøyene eller Tyrkia, skal være usagt, men man kan faktisk innrede hele huset med forskjellige byer fra hele verden. Bord til stua finner du i Frankrike, Island eller Romania, mens Stol må du til Bosnia-Hercegovina, Russland eller Kroatia for å finne. Det er også viktig med Lampe på bordet, og det finnes i Indonesia, USA og Finnmark, mens Sofa kan kjøpes i Ghana og Liberia. Teppe til sofaen finner du i Frankrike.

Glad i dyr?

Klikk på bildet for å forstørre.


Det finnes mange dyriske byer også. Ku finnes selvsagt i India, men om byen er like hellig som dyret vet ikke Side 2 noe om. I Norge, Pakistan og Tyskland kan du finne menneskets beste venn, Hund. Reptiler som Slange finner du i Sør-Afrika, mens bondegårdsdyrene Gris og Hest finnes i henholdsvis Chile og Norge. Er fjærkre mer din ting, ta turen til And i Armenia eller Iran.

Helvete
Mens man i Norge ser på det å bo i Hell som i ”La hell og lykke være med deg”, er det kanskje verre for de som bor i Hell i USA. Men at det var hele 14 fylker i Norge som hadde byer som het Helvete, det kom mer som en overraskelse. For øvrig finnes Hore både i Sverige og syv andre land.

Følelsesbyer
Vi avslutter reisen i merkelige byer, med en tur til Sint, Surt eller Normal. Hvor disse befinner seg, kan du jo finne ut på værkartet her . Men en ting er sikkert, og det er at Love ligger på Bahamas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.