RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Varsler Sverige om kjøttsmugling

Sist oppdatert:
Politidirektoratet vil varsle svenske myndigheter om den omfattende smuglingen av kjøtt til Norge.

- Slik det fremstår, så synes jeg det er alvorlig. Omfanget er stort og smuglingen er velorgansiert, sier assisterende direktør i Politidirektoratet, Odd Berner Malme, til TV 2 Nyhetene.

Nå vil direktoratet sammen med påtalemyndigheten og tollvesen sørge for å stoppe den ulovlige aktiviteten, også på svensk side.

- Når vi har diskutert litt strategi her, så er det klart at en naturlig del av den strategien er svenske myndigheter, sier Malme.

Han er ikke i tvil om at virksomheten er godt organisert, også på norsk side.

- Her er det er åpenbart mange ledd i kjeden, og de som da står for selve smuglingen over, er nok de som i stor grad interesserer politiet mest, og som også interesserer tollvesenet. Men det som også interesserer, er selvfølgelig mottakerapparatet. Innenfor mottakerapparatet kan vi sikkert få en rekke forskjellige typer reaksjoner alt etter som hva slags næring disse mottakerapparatene driver med, sier han.

Kundene som kjøper smuglerkjøttet i Norge er like interessante for politiet som smuglerne.

- Vi vet alle noenlunde hvordan vi skal kjøpe tingene våre lovlig. Det er lagt opp systemer for det, og her er det åpenbart at det kjøpes irregulert og da bør en varsellampe lyse på det, sier Malme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere